Pärimusmuusika keskus avaldas digitaalsed õppematerjalid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Õppematerjalide seast leiab akordionivirtuoos Kulno Malva esituse.
Õppematerjalide seast leiab akordionivirtuoos Kulno Malva esituse. Foto: MARTIN KOSSESON

Eesti pärimusmuusika keskus andis teada, et on loonud üldhariduskoolide õpetajatele ja õpilastele uuenduslikud audio- ja videofailid koos töölehtedega, mis on tasuta kättesaadavad keskkonnas Opiq ja pärimusmuusika keskuse kodulehel.

Õppevideod on loodud eri vanuses ja tasemel muusikaõppijatele ning harrastajatele. Opiq keskkonnast on leitavad rahvapille, rahvalaule ja pärimustantse tutvustavad ning illustreerivad õppevideod, digitaalsed töölehed ja refleksiooniülesanded. Õppevideod on jaotatud seitsmeks peatükiks, mis tutvustavad rahvapille, rahvalaule, pärimustantsu, koosmängu, rahvakalendri tähtpäevi, rahvajutte ja pärimusmuusikat ning pärimusmuusika koolikontserte.

"Õppematerjalide väljatöötamisel oli meie soov sammu pidada tänase kiire tehnoloogilise arengu ja digiõppe võimalustega," ütles pärimusmuusika keskuse juht Tarmo Noormaa. "Tulime pärimusmuusika õpetamise ja õppega nendesse kanalitesse, mida noored ja õpetajad kasutavad. Kõige lihtsamalt öeldes tänapäevastab uuenduslike e-õppematerjalide loomine pärimusmuusikaõppe sisu. Videod, mis on valminud Eesti väljapaistvaimate pärimusmuusikutega koostöös, annavad elavale eeskujule kõige lähedasema kogemuse."

Pärimusmuusika keskuse loodud õppekomplektis on 30 peatükki ja õpetaja ülesannetekogus 22 ülesannet. Lisaks pärimusmuusika keskusele on õppematerjali autorid Kaja Kaus ja Cätlin Mägi. Ülesanded on koostanud Meelika Hainsoo, Kaja Kaus, Kairi Leivo, Kadri Lepasson, Cätlin Mägi, Annika Mändmaa, Tarmo Noormaa, Janika Oras, Aime Reier, Juhan Suits, Arno Tamm, Juhan Uppin, Toomas Valk ja Lauri Õunapuu. Õpikeskkonna tutvustavad tekstid pärinevad Kaja Kausilt ja videomaterjali koostajatelt, toimetas Janika Oras.

Õppevideod leiab pärimusmuusika keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles