Koroonakriisist väljunud toidukohad pistavad rinda uute katsumustega

Copy
Fellini kohviku omanik Merit Berzin ütles koroonaaegsele kasumile tagasi vaadates, et toona ei jõudnud ettevõte õigel ajal piisavalt töötajaid palgata, kuid 2022. aastal sai viga parandatud ning see tõi rekordkäibe.
Fellini kohviku omanik Merit Berzin ütles koroonaaegsele kasumile tagasi vaadates, et toona ei jõudnud ettevõte õigel ajal piisavalt töötajaid palgata, kuid 2022. aastal sai viga parandatud ning see tõi rekordkäibe. Foto: Elmo Riig

Kes mäletab veel aega, kui Viljandis lõunale minnes oli valida Viljandi kohviku ja veel paari toidukoha vahel? Nüüd on linnapilt hoopis teine ja toidukohti iga natukese maa tagant. Nii mõnigi neist on kriisidest hoolimata teinud kopsaka aastakäibe ja teeninud ka omajagu kasumit.

Sellest, kuidas toidukohad koroonakriisiga toime tulid, kõnelevad 2020. ja 2021. aasta majandusaruanded. Neil aastail käis elu suuresti toidu kaasatellimise rütmis, kuniks suvi lubas taas klientidele istekohta pakkuda. Koroonakriisi järel said söögikohapidajad viivuks kergemalt hingata, ent hõlpu ei ole neil praegugi, sest nüüd piirab nende tegevust elukalliduse kasv.

Tagasi üles