TUNNUSTUS Kristi Kangilaski "Hea tunne" pälvis parima lasteraamatu tiitli

Sakala
Copy
Kristi Kangilaski lasteraamat "Hea tunne" pakub tuge paljudele lastele ja nende vanematele, kes on argimuredega kimpus.
Kristi Kangilaski lasteraamat "Hea tunne" pakub tuge paljudele lastele ja nende vanematele, kes on argimuredega kimpus. Foto: Mia Mägi

Eesti lastekaitse liit ja lastekirjanduse keskus kuulutasid välja möödunud aastal ilmunud parimad laste- ja noorteraamatud. Ligi 800 köite hulgast valiti tunnustamiseks välja 17 laste- ja 11 noorteraamatut. Teiste seas pälvis tunnustuse Viljandi linnakunstniku Kristi Kangilaski lasteraamat "Hea tunne".

Lasteraamatute kategoorias anti välja seitse tunnustust väiksematele ning kümme tunnustust veidi vanematele lastele mõeldud raamatute kategoorias. Kristi Kangilaski lasteraamat "Hea tunne" pälvis noorematele lastele mõeldud kategoorias tunnustuse ühena seitsmest. Veebruari alguses andis Eesti kujundusgraafikute liit samale raamatule eripreemia kauneimate raamatute valimisel.

Noorteraamatute kategoorias märgiti ära 11 teost, neist kolm noorematele.

Žürii liige ja Eesti lastekirjanduse keskuse kirjandusuurija Jaanika Palm andis pressiteate vahendusel teada, et sellise väikese arvu teoste väljavalimine suure hulga huvitavate ja ilusate laste- ja noorteraamatute seast pani žürii tõeliselt proovile. Lõplik valik sai tema arvates siiski mitmekesine ja kaunis ning võiks laste ja noorte kõrval pakkuda lugemis- ja vaatamiselamust ka täiskasvanuile. "Varasemast enam õhutavad raamatud pöörama tähelepanu oma vaimsele heaolule, hindama kaaslast enda kõrval, väärtustama elukeskkonda ning vältima eelarvamusi," lisas Palm.

Häid laste- ja noorteraamatuid valisid lastekirjandusega kokkupuutuvad eksperdid Eesti lastekirjanduse keskusest, lastekaitse liidust, lugemisühingust, noortekirjanduse ühingust ja raamatukoguhoidjate ühingust. Lemmikute valimisel ja hääletamisel said ka noored lugejad ise sõna sekka öelda.

Heade lasteraamatute nimekirja koostatakse lastekaitse liidu ja lastekirjanduse keskuse eestvedamisel aastast 2009. Häid noorteraamatuid on samamoodi tunnustatud aastast 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles