Virumaa ärimees rajab kaupluse Suure-Jaani

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani Pärnu tänava äärsel krundil, kuhu peaks tulema Grossi Toidukaupade pood,  seisab praegu lagunev puitmaja.
Suure-Jaani Pärnu tänava äärsel krundil, kuhu peaks tulema Grossi Toidukaupade pood, seisab praegu lagunev puitmaja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
10. märtsi «Sakalas»



Aastaid Suure-Jaanis monopoolset seisu nautinud Viljandi tarbijate ühistu Konsumi kauplus saab konkurendi: kesklinna, endise kultuurimaja asemele ehitab kauplusehoone Rakvere ettevõte OG Electra ehk Grossi Toidukaubad.

Uusehitis tuleb Pärnu tänav 4 kinnistule, kus seisab kahe sajandi vanune hoone, kunagine  kultuurimaja. Vallavanem Tõnu Aavasalu ütles, et tegemist on miljööväärtusliku alaga, seetõttu läks detailplaneeringu kinnitamiseni palju aega.

Viimaks anti luba vana maja lammutada ja uus asemele ehitada. Tingimuseks sai, et tavalist plekkmaja sinna püsti panna ei tohi.

OG Electra omaniku Oleg Grossi ütlemist mööda sobitatakse uus hoone läheduses olevate hoonete fassaadidega. Seda, millal ehitamiseks läheb, ta veel öelda ei osanud. Esialgu valitakse ehitusprojekti tegijad, seejärel asutakse vallalt ehitusluba taotlema.

«Senised kogemused on näidanud, et ehitusloa saamine võib kesta kolmest kuust kahe aastani,» selgitas Gross.

Parimal juhul läheb tema sõnutsi ehitamiseks sügisel, sel juhul valmib hoone aasta lõpuks. «Ehitustööd ise kestavad kolm kuud,» lausus ärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles