VASTULAUSE Lauri Läänemets: inimesed väärivad oma ausa töö eest õiglast palka, mitte Keskerakonna poliitilist abiraha (2)

Lauri Läänemets
, siseminister, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees
Copy
Lauri Läänemets, sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees
Lauri Läänemets, sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Foto: Marko Saarm

Sotside kõrval on Keskerakond olnud ainus, kes on seisnud ka väiksema sissetulekuga inimeste toimetuleku ja väärikuse eest. Eesmärk on meil küll sarnane, kuid lahendused erinevad. Kui Keskerakond soovib inimesi aidata eelkõige kampaania korras toetuste jagamise kaudu, siis sotsiaaldemokraadid leiavad, et kõige paremini tagab inimeste toimetuleku ausa töö eest saadud väärikas palk, mitte riigi toetused.

Loomulikult peab riik tagama abivajajatele sihtotstarbelised toetused, aga majanduse ja ühiskonna esmane eesmärk võiks olla, et tööinimestele oleks nende panuse eest tagatud õiglane palk. See on nii toimetuleku kui ka inimliku väärikuse küsimus. Selles kontekstis on Priit Toobali süüdistused, justkui ei mõistaks sotsid või mina majanduse toimimist, üsna totrad. Paratamatult tekib küsimus, kas Toobal üritab lihtsalt kaitsta iseenda huve ettevõtjana, et ta saaks oma töötajatele ka tulevikus naeruväärset palka maksta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles