Algas registreerumine Etno laagrisse

Sakala
Copy
Eesti ETNO laager möödunud aastal.
Eesti ETNO laager möödunud aastal. Foto: Kerttu Kruusla

Tänasest saavad noored pillimängijad registreeruda Viljandi pärimusmuusika festivali eelsesse Eesti Etno ja Laste Etno laagrisse.

27. Eesti Etno laager kestab 18.–31. juulini kaunis Kõpu mõisahoones ja jätkub Viljandi pärimusmuusika festivalil. See on mõeldud noortele vanuses 16–30 eluaastat ning osa võtma oodatakse kuni 60 pillimängijat.

Tänavused põneva taustaga juhendajad on Katariina Tirmaste ja Kärt Tambet Eestist, Vilma Talvitie Soomest, Oscar Beerten Belgiast, Robert Alan Mackie Kanadast ja Tomás del Real Tšiilist ning nende käe all õpitakse üksteiselt kuulmise teel pärimusmuusika lugusid.

Juba kaheksandat aastat korraldatakse ka laste Etno laagrit, mis mõeldud veidi noorematele pillimängijatele. Kärstna mõisa oodatakse 20.–28. juulini 12–16-aastasi noori, kes tunnevad huvi pärimusmuusika vastu ja kel on vähemalt viis aastat pillimängukogemust. Laste Etno juhendajad on Miina Adermann, Mattias Tirmaste, Martin Kullamaa, Elina Kasesalu, Mats Piho ja Luisa Susanna Kütson.

Nii laste kui Eesti Etno laagri noored annavad kontserdi Viljandi pärimusmuusika festivalil. Laagri osavõtumaksu sees on toitlustus, majutus, muusikaõpe ja festivali külastus. Laagrisse kirjapanekuks saab infot pärimusmuusika keskuse koduleheküljelt.

Maailma kõige esimene Etno laager oli 32 aastat tagasi Rootsis. Eesti oli järgmine riik, kes seda korraldama hakkas. Meie Etnole panid 1997. aastal aluse Krista Sildoja ja Tuulikki Bartosik. Nüüdseks korraldatakse selliseid laagreid paljudes paikades üle ilma, tegevust koordineerib Jeunesses Musicales International, mille liige on ka laagri korraldaja Eesti pärimusmuusika keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles