VIDEO JA GALERII Kuldne sõit Kanada aja järgi! Doris Meinbek võitis öösel Viljandi sõudebaasis maailmameistrivõistlustel medali

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Laupäeva õhtul kell pool kümme on Viljandi pimedad tänavad maaliliselt lumised ja täiesti inimtühjad. Järve kaldal seisva sõudebaasi akendest paistab aga tuluke – Doris Meinbek valmistub maailmameistrivõistlustel osalema 500 meetri distantsil.

Doris Meinbek askeldab koos treener Robert Jürimaaga viimaseid ettevalmistusi ja soojendust teha. Pöidlahoidjad võtavad pinkidel ja teistel masinatel koha sisse ning aeg-ajalt õhutatakse ruume, et hapnikku ikka piisavalt oleks.

Kell 21.52 algama pidanud start viibib paar minutit, aga lõpuks pannakse kõlaritest Meinbeki väljavalitud meeleolumuusika käima ning ruumis võtab maad vaikus. Seejärel asub Meinbek keskendunult sõudma ning kohalviibijad ajavad kaelad pikaks, et paremini näha arvutiekraanil toimuvat. Kas …? Jah!

Sprindidistantsi sõidus tuli Doris Meinbek tulemusega ​1.31,2 oma vanuseklassis maailmameistriks ning Viljandi võib jälle uhke olla, et maailma alla 19-aastaste vanuseklassi kiireim neiu elab just siin. Paremuselt teise tulemuse teinud egiptlannat Mayan Ahmedi edestas Meinbek enam kui kolme sekundiga, Ahmedi tulemuseks sai 1.35,4. Kolmandale kohale tuli ameeriklanna Danica Swetz tulemusega 1.40,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles