Priit Toobal: riigi roll on luua soodne ettevõtluskeskkond, mitte keelata ega käskida

Priit Toobal
, Põhja-Sakala vallavolinik (Keskerakond)
Copy
Priit Toobal, Põhja-Sakala vallavolinik

Keskerakond
Priit Toobal, Põhja-Sakala vallavolinik Keskerakond Foto: Elmo Riig

SOTSIAALDEMOKRAATIDE esimees Lauri Läänemets kirjutas sotside ettepanekust tõsta miinimumpalk 1200 eurole kuus. Minu teada ei ole sotside juht ettevõtluses tegutsenud päevagi ja tema kirjutist lugedes tundub, et ta päriselt ei adu, kuidas raha teenitakse ja kuidas see riigieelarvesse jõuab. Ausalt, raha ei tule seina seest, ka ettevõtjatel mitte!

Kehtiva korra järgi lepivad alampalga suuruses kokku tööandjad ja ametiühingud ehk siis Eesti tööandjate keskliit ja Eesti ametiühingute keskliit. Valitsusel on kokkulepitu kinnitaja roll. Kehtiv lahendus on toimiv, asjakohane ja arvestab töösuhte osapooli. Hoidku kõigevägevam meid selle eest, et jõuaksime olukorrani, kus valitsus või parlament hakkavad oma suva ja otsustustega ettevõtjatele alampalka ette kirjutama. Riigi osaks palgapoliitikas ei tohi saada ettevõtjatele palgamäärade ettekirjutamine, vaid soodsa ettevõtluskeskkonna loomine, sealhulgas läbi maksupoliitika. Tunnistan, ka minu koduerakond on ühes varasemas kampaanias järsku alampalga tõstmist lubanud. Olin ka tollal selle lubaduse suhtes skeptiline.

OLEN KINDEL, et iga ettevõtja tahab maksta oma töötajatele väärikat palka. Rahulolev ja motiveeritud töötaja on iga ettevõtja soov. Töötajatele saab maksta paremat palka, kui ettevõttel läheb hästi. Olen turumajanduse pooldaja ja üldjuhul turumajandus ka toimib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles