Kuritegevuse näitajate poolest on Viljandimaa turvalisuse saar

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Selline näeb välja justiitsministeeriumis koostatud Eesti piirkondade kuritegevuse kaart. Viljandimaa oma 108 kuriteoga 10 000 inimese kohta on naabritega võrreldes selgelt parim tulemus.
Selline näeb välja justiitsministeeriumis koostatud Eesti piirkondade kuritegevuse kaart. Viljandimaa oma 108 kuriteoga 10 000 inimese kohta on naabritega võrreldes selgelt parim tulemus. Foto: Justiitsministeerium

Viljandimaa oli eelmise aasta kõiksugu kuritegevust kirjeldavaid arve omavahel võrreldes kogu Eesti kõige turvalisem piirkond. Kuritegevuse näitajad kahanesid varasemate aastatega võrreldes ja seda hoolimata tõsiasjast, et lähisuhtevägivalla juhtumite hulk tegi lausa pöörase kasvu.

Viljandi politseijuht Margus Sassi sõnul on see tõenäoliselt esimene kord, kui Viljandimaa on turvalisem kui Hiiumaa, Mandri-Eestis on meie maakond olnud kõige väiksema kuritegevusega piirkond juba aastaid. Ometi on siin kandis omad mured ning inimeste turvatunne pole pidevalt nii-öelda rohelises. Suurimat muret valmistavad politseile siia vargile sõitvad kurjategijad nii mujalt Eestist kui välismaalt.

Margus Sass, mida politsei selleks tegema peab või teha saab, et just Viljandimaal oleks kõige turvalisem elada? Või mis teeb Viljandimaa naabritega võrreldes turvalisemaks?

Kui vaatame enda kõrvale, siis tõesti, Valgamaa on peaaegu kaks korda kriminaalsem ja teine naaber Pärnumaa on ka üsna suure kuritegevusega maakond. Me oleme tõesti nagu turvalisuse saar siin teiste vahel.

Ma arvan, et praegu on põhjus selles, et iga politseinik on panustanud nii palju, kui ta suudab, ja natukene veel rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles