Avalikud varjumiskohad pommi eest ei kaitse (2)

Margit Kattai
Copy
Ugala teatris olevad varjumisruumid mahutavad kokku üle 3000 inimese. Praegu kasutatakse mõnda keldriruumi ka proovi- või etenduse saalina ja hoiuruumina.
Ugala teatris olevad varjumisruumid mahutavad kokku üle 3000 inimese. Praegu kasutatakse mõnda keldriruumi ka proovi- või etenduse saalina ja hoiuruumina. Foto: Marko Saarm

Päästeamet ja maa-amet on hakanud Eesti suuremates linnades kaardile märkima avalikke hooneid, kuhu saab sõjalise ohu korral varjuda. Viljandis on avalikud varjumiskohad Ugala teatris, Sakala keskuses, Krõllipesa lasteaia Mängupesa hoones ning Kesklinna ja Jakobsoni kooli

Üle linna asuvad varjumiskohad mahutavad kokku ligi 6200 inimest: Krõllipesa lasteaed 1224, Jakobsoni kool 700, Kesklinna kool 340 ja Sakala keskus 457. Kõige suurem pind on Ugala teatri keldris, kuhu mahub ligi 3500 inimest.

Ei ole pommivarjend

Päästeameti ulatusliku evakuatsiooni nõunik Johannes Komissarov ütles, et avalikud varjumiskohad on mõeldud inimestele, kes ohu või ründe korral on linnatänavatel või sellistes hoonetes, mis varjumiseks ei sobi: on puidust, klaasfassaadiga või keldrita. Varjumiskoht peaks seega olema maa all raudbetoonist ehitises, millel on kaks väljapääsu, et tagada kiire evakuatsioon.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles