GALERII ⟩ Ugalas tähistati kontsertaktusega vabariigi aastapäeva, tunnustati linna tublimaid ja tänati märkajaid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Vabariigi 105. sünnipäeva puhul Viljandis korraldatud pidustuste tähtsündmus oli Ugala teatris kell 14 alanud kontsertlavastus ja pidulik linna preemiate kätteandmine. Linna elutöö preemia laureaat on meie pikaajaline spordielu edendaja Tiit Aru ning linna aastapreemia laureaadid heategevusliku kontserdi "Ukraina heaks" korraldanud Haldi Välimäe, Ako Lehemets ja Kris-Katry Kohv.

Sündmust sai otseülekande vahendusel jälgida nii Sakala veebilehel kui YouTube'i videokeskkonnas, aga kõiki huvilisi oodati ka kohapeale osalema ning sissepääs oli tasuta. Kontsert algas Eesti vabariigi hümniga, misjärel linnapea Madis Timpson pidas kõne, kus meenutas aastataguseid ärevaid sündmusi ja sõjapõgenike aitamist ning tuletas kuulajatele meelde, et me elame terroristliku paariariigi kõrval ning me ei tohi seda unustada. Ta kutsus inimesi üles lisaks teiste aitamisele ka iseenda eest hoolitsema ja ennast väärtustama. "Meil kõigil on vabadus lubada aega iseendale!" rõhutas linnapea ning avaldas oma kõnes ka muret selle üle, et riik paneb kohalikele omavalitsustele üha uusi ülesandeid, aga ei anna raha nende täitmiseks.

Esimesena kuulutati välja kultuuripreemia saajad ning tänavu oli neid kaks. Üks neist on Stefan Airapetjan, kes esindas Eestit edukalt Eurovisioonil. Stefan ei saanud kahjuks ise preemiat vastu võtma tulla, ent saatis kuulajatele videopöördumise. "Suur aitäh teile kõigile selle tunnustuse eest!" tänas Stefan ja kinnitas, et Viljandi ei kao tema südamest mitte kunagi ega mitte kuhugi.

Teine tänavune kultuuripreemia laureaat on Viljandi gümnaasiumi muusikal "Ükssarvik". Koos kolleegide ja muusikali korraldajatega auhinda vastu võtma tulnud gümnaasiumi direktor Juhan-Mart Salumäe ütles oma sõnavõtus, et tal on suur au saada kultuuripreemia linnas, mis pulbitseb niivõrd aktiivsest kultuurielust. "Kui Viljandi linna loosung on "Loomiseks loodud linn", siis meie üritame olla loomiseks loodud kool," kinnitas Salumäe. "Ja kui sinu koolis on sellised inimesed nagu Aare Külama, Teet Kaur, Silvia Soro, Ene Runing, Ave Alvre, Kertu Alvre ja vilistlased nagu Herta Soro ning vilistlased, kes tulevad välja kutsungi peale "Kas sa tuled meie bändi?" ja ütlevad selle peale suure jah-sõna ning õpilased tulevad kaasa, siis ei saagi teistsugust kooli olemas olla!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles