KÕNE Viljandi linnapea Madis Timpson: Viljandi on maagiline linn ning täpselt sellist nägu, nagu on siin elavad inimesed ja nende teod

Madis Timpson
, Viljandi linnapea
Copy
Viljandi linnapea Madis Timpson 24. veebruari kontsertaktusel Ugala teatris.
Viljandi linnapea Madis Timpson 24. veebruari kontsertaktusel Ugala teatris. Foto: Marko Saarm

KALLID viljandlased, head kuulajad!

Suur tänu, et otsustasite tänasel pidupäeval tulla kodust välja ja koos oma kaaslinlastega Eesti riigi sünnipäeva ja vabadust tähistada. Just vabadusest tahan ma teiega kõneleda.

Tihti me ei mõtle selle peale, et mis asi see vabadus on ja mis on selle hind. See on kindlasti paljudele alati tundunud justkui midagi iseenesestmõistetavat. Ma usun aga, et viimase aasta jooksul on igaüks meist tundnud, et vabadusel on sel aastal teine maik ja väärtus, sest täna, täpselt aasta tagasi, algas sõda Ukrainas.

Mul on hästi meeles see hommik. See oli ootamatu. Sõda on midagi, millega ei saa leppida. Seepärast on möödunud aasta pannud meid vabadust hoopis rohkem hindama ja maailma teistmoodi mõtestama.

Oleme Viljandisse saabunud sõjapõgenikud hästi vastu võtnud. Võõrale maale sõja eest varju tulek on ukrainlastele raske olnud, aga oleme olnud neile toeks ja teinud kodumaalt eemal olemise natukenegi kergemaks. Viljandi linn alustas esimesena eesti keele kursustega ja korraldasime ka mitmeid infopäevi, et ukrainlastel oleks siinse eluga kohanemine lihtsam. Samuti palkasime koordinaatori, kes siia saabunud sõjapõgenike eest hoolitses ning neile elamise leidmisel, vajalike tarbeesemete soetamisel ja toetuste taotlemisel abiks on olnud. Palju lihtsam oleks olnud teha nägu, et neid inimesi ei ole olemas ja lasta neil ise hakkama saada. Aga me ei teinud seda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles