Heimtalis tunnustati Viljandi valla tublimaid

Sakala
Copy
Viljandi valla aukodanikuks tunnistati Piret Kuropatkin.
Viljandi valla aukodanikuks tunnistati Piret Kuropatkin. Foto: TaaVID Meedia

Kolmapäeval tähistas Viljandi vald Heimtali spordihoones Eesti Vabariigi 105. aastapäeva ja tunnustas tublisid.

Viljandi valla aukodanikuks kuulutati haridusjuht Piret Kuropatkin, kes on vedanud aastakümneid Tarvastu piirkonna hariduselu ning arendanud välissuhteid. Ämmuste kooli direktori ja Tarvastu valla haridusjuhina töötanud Kuropatkin on andnud panuse suhete loomisesse Rootsi, Norra ja Taani lasteaedade ja kodanikuühendustega. Ta osaleb meelsasti projektide kirjutamises ja nende elluviimises, olles olnud Heino Parsi animafilmifestivali korraldustiimis algusest peale. Samuti tegeleb aukodanik hoogsalt Tarvastu piirkonna kultuuripärandi hoidmisega.

Viljandi valla teenetemärgi said Kaitseliidu Sakala maleva vabatahtlik noortejuht ja rühmapealik Antonina Eek, Pärsti küla hing, raamatukoguhoidja Olga Sööt, Viiratsi kooli asutaja ja pikaaegne juht Külli Saat ning aktiivne Naiskodukaitse liige, traditsioonide hoidja ja noorsootöö eestvedaja Vika Zieds.

Valla aasta tegija tiitli pälvis ning ühtlasi spordielu enendajaks kuulutati käsipallitreener ja Heimtali kooli kehalise kasvatuse õpetaja Marko Koks.

Heakorrakonkursi "Kaunis kodu 2022" preemiad said Anu ja Marko Moorats, Pille Vanamb, Kristina ja Tarmo Õismaa, Veronika ja Andrus Heinsoo ning Margot Suija ja Madis Takel.

Viljandi valla aasta noorsootegija tiitli pälvis noori toetava ja inspireeriva tegevuse eest Eha Fjodorov, kes on Kolga-Jaanis nii noorsootöötaja kui kooli huvijuht.

Viljandi valla aasta noor Adeele Soovere on ettevõtlik kogukonnaliige, kes on vanemate toetusel tegelnud juba mõnda aega kodukohas masinajäätise müügiga ja teenitud tulu andnud Ukraina sõjas kannatavate inimeste toetuseks. Tütarlapse puhul toodi välja osavust meeskonda juhtida ja innustada, ühtlasi on ta õpilasesinduse liige.

Martin Kleini nimeline spordipreemia läks "TV 10 olümpiastardi" võitjale Gregor Kirilandile ning parim naissportlane on Liisa Oras, kes sai Põhjamaade meistrivõistlustel sisesõudmises teise koha U14 vanuseklassis ja on pälvinud Eesti meistri tiitleid.

Parimaks meessportlaseks tunnistatud mootorisportlane Rommi Pukk ehitab oma autot kodugaraažis, andes samal ajal teadmisi ja oskusi edasi noorematele nii sõidus kui autoehituses.

Viljandi valla kultuurlipeemia sai silmapaistva ja pühendumusega tehtud töö eest Saarepeedi kultuurielu eestvedamisel rahvamaja juhataja Ille Mirka. Teda iseloomustades toodi välja, et ta on viimastel keerulistel aastatel teinud kõik endast oleneva, et rahvamaja aknad valged oleksid ning traditsioonid ei ununeks.

Aasta kogukonnaedendaja tiitel läks Päri külaseltsile eduka tegevuse eest kogukonna kaasamises ja külaelu edendamises. Kiidusõnades öeldi, et rõõm on näha kogukonda, kus koostöös viiakse ellu ühiseid ettevõtmisi. Eelmise aasta lõpul Rity Sarve ja Lauri Liivi eestvedamisel loodud külaselts tõi Päri ellu uue hoo. Lastele loodi kelgumägi, ehiti jõulukuusk ning süüdati küünlad, osaleti edukalt kaasava eelarve hääletusel.

Aasta sotsiaaltöö tegija tiitli pälvis pühendunud tegevuse eest laste ja perede toetamisel Õnne Raamat.

Viljandi valla aasta pere on kokkuhoidev ja kogukonda panustav sportlik perekond Türk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles