Riigikohus ei visanud Priit Toobali kaebust kõrvale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Priit Toobal juhtis viimast korda Põhja-Sakala volikogu istungit 30. augustil. Poliittüli tulemusena kutsuti 22. septembri istung kokku Toobali selja taga ja valiti seal vallale uued juhid.
Priit Toobal juhtis viimast korda Põhja-Sakala volikogu istungit 30. augustil. Poliittüli tulemusena kutsuti 22. septembri istung kokku Toobali selja taga ja valiti seal vallale uued juhid. Foto: Elmo Riig

Kui kaks alumise astme kohut leidsid sügise jooksul, et Põhja-Sakala volikogu liikmel Priit Toobalil ei ole kaebeõigust septembris volikogus tehtud otsuste tühistamise taotlemiseks, siis riigikohus andis Toobalile sel nädalal väikest lootust. Nimelt võeti kõrgeimas kohtuastmes menetlusse Toobali kaebus halduskohtu tõrjuva otsuse peale.

Toobali esialgne kaebus puudutab Põhja-Sakala vallavolikogu 22. septembri istungit, mis nii tema kui vallasekretäri meelest kutsuti kokku ebaseaduslikult ehk toona volikogu esimehe ametit pidanud Toobali selja taga. Ise Toobal istungile ei läinud ning seal ei osalenud ükski opositsiooni liige. Kvoorum oli aga koos ning istungil seati paika uus vallavõim ja Priit Toobal tagandati esimehe kohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles