Hittanimafilm "Sierra" jõuab Eesti teleekraanile

Sakala
Copy
"Sierra" pakub rallilikult eredaid hetki ka päris autospordi austajatele.  
"Sierra" pakub rallilikult eredaid hetki ka päris autospordi austajatele.  Foto: Aaa Creative

Esimese Eesti filmina lühianimatsiooni Oscari lühinimekirja ehk 15 parima animafilmi hulka pääsenud, Sander Joone suuresti Viljandis valminud "Sierra" jõuab vabariigi aastapäeval kodumaise telepubliku ette. Rahvusvahelistel festivalidel kümnete auhindadega pärjatud filmi Eesti teleesilinastus on 24. veebruaril kell 14.15 ETV2-s. 

"On väga suur au, et saame filmi esimest korda Eesti telepublikule näidata just Eesti Vabariigi aastapäeval," ütles filmi produtsent Aurelia Aasa.  

"Sierra" keskmes on poiss, kes muutub rahvaralli ajal rehviks. Absurdikihi all räägib film loo oma koha otsimisest ja vanemlikest katsumustest.

"Sierra" esilinastus aasta eest Prantsusmaal ja suvel avas see Eestis Pimedate Ööde festivali armastusfilmide festivali Tartuff. Praeguseks on see valitud enam kui 130 festivali kavva ja võitnud üle 40 auhinna.

Ameerika filmiakadeemia auhinda pääses "Sierra" jahtima tänu Oscari-kvalifikatsiooniga võitudele festivalidel AFI Fest, San Francisco IFF ja Palm Springs ShortFest. Akadeemia liikmete hääletusel jõudis see eelvalikust edasi lühinimekirja ehk 15 sekka.

Eesti filmidest on varem Oscari nominentide eelvalikusse pääsenud "Tõde ja õigus", "Vehkleja" ning "Mandariinid", mis jõudis ka nominentide sekka. 

"Sierra" on esimene Eesti film, mille on ostnud mainekas USA indie-platvorm The Criterion Channel. Lisaks on seda müüdud Euroopa telekanalitele, muu hulgas Artele ja Soome YLE-le. 

"Sierra" režissöör, stsenarist ja peakunstnik on Sander Joon. Produtsendid on Aurelia Aasa (AAA Creative) ja Erik Heinsalu (BOP! Animation). Helilooja on Misha Panfilov, helindaja Matis Rei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles