Naiskond jätkas võitudega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti naiste Salestari meistriliigas alistas Viljandi Metall reedel kodusaalis 3:0 Tartu Ülikooli ning pühapäeval oli ta Tallinnas 3:1 üle Tallinna Ülikoolist.


Pühapäevase kohtumise kaks esimest geimi kulgesid tasavägiselt. Avageimis õnnestus viljandlannadel 20:24 kaotusseisust välja rabelda ning mäng 27:25 enda kasuks pöörata, teine geim lõppes aga vastaste 26:24 võiduga.


Kolmanda ja neljanda geimi võitis Viljandi Metall märkimisväärse ülekaaluga: 25:16 ja 25:10.



Viljandi naiskonna treener Peeter Vahtra tõdes, et viimastele kohtumistele on jätnud jälje see, et nendel pole tabelit arvestades enam suurt kaalu, sest sisuliselt on põhiturniiri esimesed kohad juba selgunud.



«Teada on need, kes selgitavad omavahel kaks esimest kohta ja pääsevad otse poolfinaali, samuti need, kes otsustavad kolmanda ja neljanda koha,» kõneles ta. «Võib-olla seetõttu on mängijad endale viimastes voorudes liiga palju lohakusvigu lubanud.»



Samuti on Vahtra sõnul nii Viljandi kui kõigi teiste Salestari liigas osalevate naiskondade viimastele kohtumistele pitseri vajutanud laialt levivad viirushaigused ja suur hulk traumasid.



«Me pole juba päris pikalt täisrivistuses väljakule saanud ja sama häda on ka meie vastastel,» nentis ta ning rõhutas, et praegu on väga oluline eelseisvateks tähtsateks mängudeks terveks saada ja traumad välja ravida. «Kui ikka on tarvis haigus läbi põdeda, on selleks enne olulisi kohtumisi viimane aeg.»



Kahe viimati peetud kohtumise põhjal nimetas Peeter Vahtra Viljandi naiskonna üldist mängupilti veidi kõikuvaks, ent mitte halvaks.



«Aeg-ajalt tuleb täitsa normaalselt välja, servid on vahel päris head,» lausus ta.


Samas leidis treener, et vajakajäämisi on just õnnestunud pallingu järgse olukorra väljamängimisel. «Tugeva pallinguga loodud soodsaid olukordi ei kasutata maksimaalselt ära.»



Just see oli Vahtra hinnangul põhjus, miks naiskond pühapäeval Tallinnas kahes esimeses geimis veidi raskustes oli.



«Tõestust leidis aga see, et nii-öelda nuga-kõri-peal-olukorras osatakse väljakul end kokku võtta,» lausus ta. «Teine geim kulges esimesega sarnaselt, aga selle lõppu ei õnnestunud meil enda kasuks pöörata. Kaks järgmist geimi mängisime hoolikamalt.



Salestari liiga põhiturniiril on pidada veel kaks mänguvooru. 14. veebruaril sõidab Viljandi Metall võistlema Võrru ja päev hiljem kohtub ta Viljandi maagümnaasiumi saalis GMP/Olympicuga.



«Sisuliselt otsustab see mäng põhiturniiri võitja, ent peale moraalse võidu see meistrivõistluste üldplaanis määrav pole,» tõdes Vahtra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles