VASTULAUSE ⟩ Jaak Madison: Kadri Paasi artikkel on liberaalse infooperatsiooni klassikaline näide (2)

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison (EKRE)
Jaak Madison (EKRE) Foto: Elmo Riig

KADRI PAASI arvamuslugu üldjoontes millegi erilisega silma ei paista, sest on enamjaolt nagu Vikipeediast kopeeritud alusmõtted. See ka ei üllata. Aga kui Paas hakkab väitma järgmist: "Kui EKRE ladvik teeb sellise seltskonnaga koostööd, on mõistetav, miks perekond Helme ründab aina intensiivsemalt Eesti riigikaitse juhte ja levitab valeinfot meie kaitsejõudude kohta. Küllap on see paketi osa", tasub olla ettevaatlik, et ei käituks ise nagu klassikaline mõjutusoperatsiooni läbiviija ega riskiks saada kaela hagi valeväidete esitamise eest.

Loodetavasti on Kadri Paas ikka läbi lugenud Politico artikli täismahus, sest EKRE-t on seal mainitud väga-väga pikas artiklis vaid ühes lõigus. Politico ise räägib vaid sellest, et Wagneri grupi ninamees olevat plaaninud viia läbi infooperatsiooni 2019. aastal, kuid oma kodumaine "ekspert" Viljar Veebel väidab mitmeti mõistetavalt, justkui olekski mingi pakett sõlmitud ja koostöö käivat. Kui selline asi üldse oleks võimalik, siis vabandage väga mu keelekasutust – kus kurat on istunud kapo ja välisluureameti esindajad viimased neli aastat? EKRE ninamehed peaksid ju juba ammu vangis istuma sel juhul riigireetmise eest.

Mul on palju suurem usaldus meie luureasutuste vastu kui Viljar Veebeli vastu, kes on oma "teadustöös" viimase paarikümne aasta jooksul keskendunud Euroopa Liidu föderaliseerumise headele külgedele ning oma avaldustes paistnud silma kui Reformierakonna kasvandik.

SEEGA, kaks nädalat enne valimisi tulla välja väitega, et EKRE teeb mingit koostööd venelastega, on tavapärane infooperatsioon, millega me oleme harjunud, sest Eesti poliitilisele ja meedia põhivoolule on uskumatu, et üks erakond ei laula kooris halleluujat Euroopa Liidule ja tahab suurendada meie iseseisvat kaitsevõimet. Viimati mainitu on kohe kindlasti Venemaale kasulik, eks?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles