FILMIARVUSTUS ⟩ "Suvitajad" purustab publiku naeruampulli

Margit Kattai
Copy
Sohvial (Kaire Vilgats) ja Johanil (Meelis Rämmeld) on varuks hoopis teistsugused mõttevälgatused, kui oleme kuulnud legendaarses filmis "Siin me oleme!".
Sohvial (Kaire Vilgats) ja Johanil (Meelis Rämmeld) on varuks hoopis teistsugused mõttevälgatused, kui oleme kuulnud legendaarses filmis "Siin me oleme!". Foto: Robert Lang, Ekebert Esken, Venno Kornak

Suvitajad – kirev seltskond eesti inimesi, kes kõik veedaksid puhkusereisi parema meelega mõnel Kreeka kui Eesti saarel – purustavad külmal veebruarikuu õhtul kinopubliku naeruampulli kohe, kui nad sinisest linnamaasturist välja astuvad.

"Johan (Meelis Rämmeld), võta autost asjad," kamandab meest Sohvia Maria (Kaire Vilgats), kel filmi jooksul varuks hoopis teistsugused, tänapäeva ühiskonna käekäiku peegeldavad ja pilkavad mõttevälgatused, kui oleme kuulnud legendaarse Lia Laatsi suust filmis "Siin me oleme!" (1978).

Tegelaste suhe joonistub välja samalaadsetes kokkupõrgetes, nagu Juhan Smuul on need 1968. aastal valminud monoloogis "Suvitajad" üles ehitanud. Sündmuste käiku on aga teisendatud ja üht-teist juurde loodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles