Vaher peletab baktereid ja kostitab varakevadel magusa nestega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusat vahtramahle võis tilgutada juba märtsikuu esimestel päevadel. Möödunud nädala keskpaik pani aga puumahla mõneks päevaks kinni.
Magusat vahtramahle võis tilgutada juba märtsikuu esimestel päevadel. Möödunud nädala keskpaik pani aga puumahla mõneks päevaks kinni. Foto: Erakogu

Puurenn oli pärast külma ööd täiesti kuiv. Alles märtsikuu esimestel päevadel tilkus sealt magusat vahtramahla. Tilkus peaaegu pool kannu täis. Neste pidi aitama nahaprobleemide korral ja muutma naha iseäranis siidiseks ja pehmeks.

«Päiksepoolsemates kohtades võib mahl varakult liikuda,» ütles Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse metsanduse kutseõpetaja Kaja Hiie. Tema sõnul oli märtsi algus tänavu mahlajooksuks siiski külm. «Et vaher tilkuma hakkaks, peavad päevad olema ilusti plussis ja ööd miinustes,» teadis dendroloogiaõpetaja Hiie.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles