Toiduauto, mille luugist tuleb Itaalia hõngu

Priscilla Õmblus
Copy
Ligi nädala Viljandi kesklinnas vana Rubiini kino platsil avatud olnud pitsaauto Pizzeria Pantalone kostitab kliente itaaliapäraste pitsadega. Seal toimetavad tudengid Siim Rammul (vasakul) ja Oskar Pukk koos Mulksu vinoteegi eestvedaja Villem Varikuga.
Ligi nädala Viljandi kesklinnas vana Rubiini kino platsil avatud olnud pitsaauto Pizzeria Pantalone kostitab kliente itaaliapäraste pitsadega. Seal toimetavad tudengid Siim Rammul (vasakul) ja Oskar Pukk koos Mulksu vinoteegi eestvedaja Villem Varikuga. Foto: Elmo Riig

Juba nädalake on Viljandi kesklinnas vana Rubiini kino platsil koha sisse võtnud ja õhtuhämaruses tuled külge saanud toiduauto, millel ampsab Pantalone tegelaskuju just sedasama, mida luugist pakutakse – pitsat. Hiljuti oma teist sünnipäeva tähistanud Pizzeria Pantalone on linna servast selle südamesse kolinud, et kostitada linlasi itaaliapäraste pitsadega.

"Kas ananass käib pitsa peale?" See on vana hea küsimus, mida küsida pitsade tegijatelt ja sööjatelt, olgu nad siis toidugurmaanid või -foobid.

"Ikka käib! See on maitse asi," ütles Pizzeria Pantalone üks eestvedajatest Villem Varik. "Paljud asjad käivad pitsa peale. Näiteks anšoovised. See on üks peamisi pitsasid, mille üle olen väga uhke. Sitsiilias kunagi esimest korda sain. Või siis õiged soolatud metsaseened – need annavad sellise lataka juurde."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles