Viljandimaa vanuselt teine naine lahkus 102-aastaselt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb Salme Loopre sajandalt sünnipäevalt, kus ta teatas, et ei ole end kunagi purju joonud. "Tervisenapsust ma ära ei ütle, aga tark inimene oskab alati piiri pidada," sõnas ta.
See ülesvõte pärineb Salme Loopre sajandalt sünnipäevalt, kus ta teatas, et ei ole end kunagi purju joonud. "Tervisenapsust ma ära ei ütle, aga tark inimene oskab alati piiri pidada," sõnas ta. Foto: Marko Saarm

10. veebruaril lahkus 102 aasta vanusena Abja-Paluojal elanud Salme Loopre, kes rahvastikuregistri järgi oli Viljandimaa vanuselt teine elanik. Vanim elanik on märtsis 104. sünnipäeva tähistav  Helene Veckverth, kes elab Karksi-Nuia lähedal Leeli külas. Veel elab Viljandimaal kolm 101-aastast inimest. Kaks neist on naised ning nemad on sündinud 1921. aasta 23. augustil ja 10. oktoobril. Vanim mees on sündinud sama aasta 21. oktoobril.

Sakala käis Salme Looprel Abja-Paluojal külas tema sajandal sünnipäeval 2020. aasta juunis. Toona jõudis juubilarini presidendi õnnitluskaart tähitud kirjaga ning roosidega olid teda õnnitlema tulnud Mulgi vallavanem Imre Jugomäe ja Abja päevakeskuse juhataja ja sotsiaaltöötaja Mari Saarela. Salme Loopre pikaealisuse saladuseks arvasid lähedased reipust ja optimistlikku meelt. Juubilar ise rääkis, et vaatab telerit ja loeb luubiga ajalehti ning raamatutest lühemaid jutukesi.

Veel paar aastat varem oli Salme Loopre teinud peene käsitööna lumivalgeid Haapsalu salle. 100. sünnipäeva puhul sõi ta torti, kinnitades, et toitu ei ole ta kunagi valinud. Kaks kuud enne suurt juubelit oli Salme Loopre jäänud koroonasse, aga haigus kulges kergelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles