Rüki galeriis näeb minevikuga seotud installatsioone ja maale

Sakala
Copy
Rüki galeriis saab vaadata näitust "Paremad ajad ...".
Rüki galeriis saab vaadata näitust "Paremad ajad ...". Foto: Katrin Piile

Täna kell 17 avatakse Viljandis Rüki galeriis skulptori ja installatsioonikunstniku Art Allmägi ning maalikunstniku Katrin Piile ühisnäitus "Paremad ajad …", millel vaadeldakse tänapäeva kontekstis fragmente minevikust ning detaile varasemast esteetikast ja kunstist.

"Ometi olevikuga oleme kõige vahetumas kontaktis. Mõtetes olevikust minevikku ja tulevikku reisimine toimub hetkega. Taoliste rännakute tulemused on persooniti erinevad. Minevikku nähakse üldiselt helgemalt, kuna fragmentaalseid noppeid möödanikust romantiseeritakse. Tuleviku nägemused sõltuvad peamiselt hetke häälestuslikust seisundist," on kunstnikud märkinud näituse tutvustuseks.

Näitusel eksponeeritavad Katrin Piile teosed tegelevad ajaliste kihistuste, korduste, mustrite ja maalimeediumi eripäradega. Art Allmägi mängib kunsti ja käsitöö vahelisel hallil alal paiknevate objektidega, neid transformeerides, arendades ning osaliselt tühistades. Tema installatiivses väljapanekus on dekoratiivsed elemendid, käsitöö ning klassikaline skulptuur transformeerunud nüüdiskunstiks.

1983. aastal sündinud Art Allmägi on õppinud skulptuuri Tartu kõrgemas kunstikoolis ja Eesti kunstiakadeemias. 2016. aastal pälvis ta Köler Prize’i publikupreemia, 2017. aastal Ado Vabbe preemia ja 2018. aastal Kristjan Raua preemia.

1987. aastal sündinud vabakutseline maalikunstnik ja joonistaja Katrin Piile elab ja töötab Tallinnas. 2010. aastal lõpetas ta Eesti kunstiakadeemia maali erialal. Näitustel on ta esinenud aastast 2006 ja aastast 2019 kuulub ta Eesti maalikunstnike liitu.

Näitus Rüki galeriis jääb avatuks 25. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles