Võitlus kandis vilja ja kärpekääride vahele jäänud Lilli külamaja sai uue juhi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb jaanuari algusest, mil kohalik rahvas küla arhiivi majast igaks juhuks välja kolis. Pildil on Hille Muska, Ly Laanemets, Merike Soovik, Raul Liivaste ja Alli Laande.
See ülesvõte pärineb jaanuari algusest, mil kohalik rahvas küla arhiivi majast igaks juhuks välja kolis. Pildil on Hille Muska, Ly Laanemets, Merike Soovik, Raul Liivaste ja Alli Laande. Foto: Elmo Riig

Rahaliste raskuste tõttu kärpekohti otsima hakanud Mulgi vallas sattus teiste seas löögi alla Lilli külamaja. Nüüdseks on sinna siiski leitud poole kohaga uus juht.

Lilli külamaja senine juhataja, kümme aastat seda ametit pidanud Merike Soovik otsustas ametist taanduda, kui vald otsustas tema koha aasta algul poole peale taandada, sest ta ei tulnuks sealt saadava 400 euroga kuus majanduslikult välja.

Lilli rahvas pakkus asemele teist kandidaati, aga selle variandiga ei olnud päri vallavalitsus. Vallajuhid arvasid toona, et maja haldamise võiks üle võtta külaselts, ja pakkusid talle pikaaegset tegevustoetust. Selle variandiga ei olnud küla päri ning jaanuari algul käis poolsada külaelanikku rahvakoosolekul ja tegi vallavalitsusele ühisavalduse, et külamaja koos raamatukoguga jääks avatuks ning vald rahastaks poolt töökohta edasi. Seejärel korraldas vald Lilli külamajja 0,5 kohaga juhataja leidmiseks konkursi, mille lõpptähtaeg oli jaanuari lõpp. Konkursile laekus Lilli külast kaks avaldus. Juhiks kinnitati Aili Järvik-Liivaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles