Viljandi tähistab vabariigi aastapäeva

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Pildimeenutus vabariigi aastapäevast kaks aastat tagasi Viljandi järvel.
Pildimeenutus vabariigi aastapäevast kaks aastat tagasi Viljandi järvel. Foto: Elmo Riig

Viljandis tähistatakse Eesti Vabariigi 105. aastapäeva traditsiooniliselt iseseisvusmanifesti ettelugemise, perepäeva ja silmapaistvate linlaste tunnustamisega.

24. veebruaril saavad Viljandis vabariigi aastapäeva üritused alguse hommikul. Päeva tähtsündmus on kontsertlavastus ja linna aastapreemiate kätteandmine Ugala teatris.

Linnavolikogu esimees Helmen Kütt ütles pressiteate vahendusel, et pidupäeval on paslik tänada ja tunnustada neid, kes teevad enam, kui palk või töökoht eeldab.

«Seda teeme ka sel aastal, andes Ugalas üle linna tunnustused,» märkis ta. «Olete kõik väga oodatud kontsertlavastust kaema ning preemiate saajate üle rõõmustama ja neid õnnitlema. Teeme 24. veebruarist, Eesti Vabariigi 105. aastapäevast, toreda pere- ja pidupäeva ning oleme koos.»

Linnapea Madis Timpson nentis, et Eesti riigi aastapäev on meie ühine pidupäev. «Ma usun, et päevakavast leiavad kõik endale midagi meelepärast, et luua sellest ilusaid mälestusi ja veeta toredalt aega pere ning lähedastega,» ütles ta.

Vabariigi aastapäeva tähistamine algab 24. veebruaril kell 10 tänujumalateenistusega Pauluse kirikus. Kell 11 on kõik soovijad oodatud jalutuskäigule Pauluse kiriku juurest Viljandi kohtumaja juurde, kus kell 11.15 algab iseseisvusmanifesti ettelugemine.

Kohtumaja juurest algab kell 11.35 rongkäik Johan Laidoneri ratsamonumendi juurde, mille jalamile asetatakse pärjad. Samal ajal algab Viljandi muuseumi retk iseseisvuse sünniga seotud paikadesse.

Kella 12–14 kestab Viljandi lauluväljakul perepäev, kus saab tutvuda jõustruktuuride väljanäituse ja nende masinatega, tegutseda Viljandi linnaraamatukogu ja Perepesa töötubades, õppida sepisnaela valmistama ning kuulata puhkpilliorkestri Tamme ning ansambli Ahoi kontserti. Avatud on pidupäevalaat, millel on kaubavalikus omatehtud tooted. Laadalt saab soetada käsitööna valminud meene või kõhutäidet.

Ümbruskonnas tehakse lõbusõite hobukaarikul ning kell 12 saavad spordisõbrad osa võtta Viljandi järve terviserajal kulgevast aastapäeva matkast kas jalgsi, uiskudel või suuskadel. Kogu päeva vältel on Viljandi lossimägedes Filosoofide alleel üles seatud Peep Tobrelutsu heliinstallatsioon «Helisev mets».

Viljandi linnavalitsuse pressiteate kohaselt on kõik huvilised oodatud ka kell 14 Ugala teatrisse kontsertlavastust jälgima. Sissepääs on prii. Kes soovib, saab üritust vaadata otseülekandes Sakala veebiväljaande kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles