Viljandis saadeti viimsele teele kõrge palavikuga surnud pisike Ukraina laps (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Väike laps jõudis Tartu haiglasse, kuid kahjuks ei õnnestunud tema elu päästa.
Väike laps jõudis Tartu haiglasse, kuid kahjuks ei õnnestunud tema elu päästa. Foto: Madis Veltman

Veebruari esimesel pühapäeval suri Viljandist Tartu haiglasse saadetud nelja-aastane Ukraina laps ning nüüd on tema vanemate toetamiseks alustatud nii veebis kui Mulgi Marketis raha kogumist.

Sakala teada kerkis haigestunud lapsel palavik üle 40 kraadi. Lapse juures käis esmalt kiirabi. Päeva jooksul lapse tervis halvenes ja seejärel pöördusid vanemad lapsega haiglasse. Seal leiti, et laps võib vanematega koju tagasi pöörduda. Et olukord muutus üha halvemaks, kutsusid vanemad taas kiirabi ja siis saadeti laps kiiresti Tartusse. Ta jõudis Tartu ülikooli kliinikumi laste intensiivravi osakonda, aga seal tema süda seiskus.

Ukrainast Viljandisse sõjapakku tulnud lapse vanemate esindajad on esitanud Viljandi haigla vastu kaebuse sotsiaalministeeriumisse ja oma riigi saatkonda. Annetusi kogutakse pere tarbeks lapse ema Yuliia Bandurko kontole EE851010011925265226 eeskätt selleks, et palgata juriidiline esindaja, kes aitaks korraldada vanemate suhtlust haiglaga.

Viljandi haigla koostööteenuste juht Krista Valdvee ütles, et Viljandi haigla ei saa andmekaitseseadusest tulenevatel põhjustel jagada avalikkusega patsiendi tervisesse puutuvat infot. "Me mõistame perekonna šokki ja valu nii ootamatu sündmuse puhul ning tunneme kaasa," lisas ta.

Valdvee sõnul ootab haigla praegu lisainfot ning suhtleb tihedalt Tartu kiirabiga, et koos välja selgitada, mis juhtus. "Kui asjaolud on selgunud, teeme kindlasti ohujuhtumi arutelu, millesse on kaasatud patsiendiga tegelnud ravimeeskond. Sellised arutelud on osa meie kvaliteedisüsteemist, mis aitavad juhtunut paremini mõista ning vajaduse korral kitsaskohtadega tegelda."

Lapse matused olid teisipäeval.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles