Aasta pärandihoidja tuleb kultuuriakadeemiast, samuti noor käsitöömeister

Sakala
Copy
Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin pälvis 2022. aasta pärandihoidja tunnustuse.
Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin pälvis 2022. aasta pärandihoidja tunnustuse. Foto: Elmo Riig

Möödunud laupäeval Tallinnas Õpetajate majas peetud tänupeol tunnustas Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit Viljandi kultuuriakadeemia inimesi.

Pärandihoidja tiitli sai kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin ning noore käsitöömeistri tiitliga autasustati metallitöö eriala üliõpilast Gert Evertit. Lisaks neile kuulutati tänupeol välja maakonnategu ja rahvakunstigalerii parim näitus.

Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht Ave Matsin pälvis 2022. aasta pärandihoidja tunnustuse pikaajalise panuse eest pärandkultuuri edendamisse ja käsitööhariduse arendamisse.

Pärandihoidja on Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu ning rahvakultuuri keskuse väljaantav aastaauhind esemelise rahvakunsti alalhoidmise ja edasiarendamise eest, elutöö või aasta jooksul saavutatud silmapaistvate tulemuste eest. Auhinda antakse välja 1998. aastast ning sellega kaasnevad Meelis Kriguli keraamiline kauss ja rahaline preemia Kultuurkapitalilt. 

Noore käsitöömeistri tunnustus antakse kuni 26-aastasele käsitööerialal õppivale noorele. Preemia eesmärk on märgata ja toetada noori käsitööhuvilisi, suunata tähelepanu nende tegevusele ja toetada nende loomingulist arengut. Gert Evert, kes tänavu selle tiitli pälvis, õpib  kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava rahvusliku metallitöö eriala ehtetöö suuna neljandal kursusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles