«Kakas ja kevades» meeldis noorele eksperdile kõik ja väga (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Andrus Kivirähki raamatute ainetel valminud täispikas animafilmis astuvad üles kaka (pildil), frikadellid, isa sokid, musikaalne sitikas ning paljud teised vähem ja rohkem kummalised tegelinskid.
Andrus Kivirähki raamatute ainetel valminud täispikas animafilmis astuvad üles kaka (pildil), frikadellid, isa sokid, musikaalne sitikas ning paljud teised vähem ja rohkem kummalised tegelinskid. Foto: Kaader filmist

Kirjanik Andrus Kivirähki triloogia «Kaka ja kevad», «Karneval ja kartulisalat» ning «Tont ja Facebook» on minu pere tüvitekst olnud ligi kümme aastat. Noorema, praeguseks viieaastase poja ettekirjutusel muutus ühes neist raamatutest peituv lugu «Muki retsept» peaaegu aastaks lausa millekski õhtupalvelaadseks, mida tuli iga päev voodiveerel ette lugeda. Sestap võiksin lugu algusega «Muki oli tore koer, ainult tal oli üks halb harjumus ...» seniajani kas või Kivirähkile endale peast ette kanda.

Nii läksime pojaga äsja ekraanile jõudnud filmi «Kaka ja kevad» vaatama tõeliste ekspertidena.

«See on «Tont ja Facebookist»,» teatas poeg ühtaegu küsivalt, teisalt fakti konstateerivalt filmi alguses, kui viiest lühiloost esimene, «Frikadellid ja pelmeenid», meie ees lahti rullus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles