Vastulause ⟩ Jaak Pihlak: Viljandi muuseum – pihtas, põhjas?

Jaak Pihlak
, Viljandi muuseumi direktor
Copy
Viljandi muuseum mullusel muuseumiööl
Viljandi muuseum mullusel muuseumiööl Foto: Elmo Riig

VILJANDI linnapea võttis vaevaks arvata 9. veebruari Sakalas midagi Viljandi muuseumi ümber kümme aastat käinud "laevade pommitamise" kohta. Olgu kohe öeldud, et nimetatud märuli eesmärk on ühe hästi toimiva riigiasutuse likvideerimine. Nüüd on sellesse mängu sekkumas ka Viljandi linn.

Uskumatul kombel alustas Madis Timpson oma vastust Heiki Raudla 1. veebruari asjatundlikule artiklile luuletusega Leninist. Nagu näha, on see kurikuulus tegelane Nõukogude okupatsiooni ajal lasteaias käinul ikka veel südames. Ehk olnuks linnapeal paslikum meenutada hoopis oma viimatist muuseumiskäiku. Paraku ei meenu mulle ega minu kolleegidele, millal see küll juhtuda võis.

Mõistlik ei ole kulutada leheruumi kõigi pooltõdede ja demagoogiliste väidete ümberlükkamisele. Küll tuletan mäluvärskenduseks meelde, mis on Viljandi muuseumi kohustused praegu ja ka tulevikus. Muuseumi kodulehel on need kenasti kirjas: Viljandi maakonna ja sellega piirnevate alade (ajalooline Viljandimaa) looduse, ajaloo ja tänapäeva kohta käiva materjali kogumine, säilitamine ja teaduslik läbitöötamine, selle tutvustamine ja populariseerimine ekspositsioonide, näituste, trükiste ja teiste kommunikatsioonivahendite kaudu ning Viljandimaa ajaloopärandit puudutava uurimistöö korraldamine ja koordineerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles