Passilauas vahetatakse välja digikiosk

Sakala
Copy
Digikioskite uute vastu vahetus võib nende töös kaasa tuua lühiajalisi tõrkeid.
Digikioskite uute vastu vahetus võib nende töös kaasa tuua lühiajalisi tõrkeid. Foto: Marko Saarm

Homsest 22. veebruarini vahetatakse kõigi politsei- ja piirivalveameti (PPA) teeninduste digikioskid uute vastu välja. Viljandis võetakse see töö ette tuleval kolmapäeval ja see toob kaasa katkestuse digikioski töös.

Digikioskis saab teha isikut tõendava dokumendi jaoks vajalikku dokumendifotot, anda sõrmejälgi ja allkirjanäidist.

PPA isikutuvastuse teenuse omanik Annemari Paas ütles, et olemasolevad digikioskid on amortiseerunud ja tehnoloogia uueneb iga päev, mistõttu on oluline, et ka digikioskid oleksid toetatud kõige uuema tehnoloogiaga. "Lisaks sellele oleme panustanud tarkvaraarendusse, et digikioskite kasutamine oleks senisest veel mugavam ja kliendisõbralikum, võttes sealjuures arvesse ka aja jooksul laekunud tagasisidet," lausus ta.

Paas selgitas, et PPA teenindustes üle Eesti on kasutusel 24 digikioskit, aga vahetuse järel on neid 27. Üks digikiosk tuleb juurde Tallinna Pinna teenindusse ning Jõhvi ja Narva teenindusse. Kõik kioskid vahetatakse välja 14.–22. veebruarini.

"Kuigi oleme tehnikute töö planeerinud selliselt, et digikioskite töö oleks häiritud võimalikult vähe, võib vahetus kaasa tuua lühiajalisi tõrkeid digikioskite töös. Kui konkreetses teeninduses on parasjagu vahetus käimas ja digikioskite kasutamine häiritud, anname kohale tulnud klientidele sellest ka kohe teada. Palume klientidelt mõistvat suhtumist võimalike ebamugavuste ja lisanduda võiva ajakulu suhtes," ütles Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles