Kondase keskuses on uued näitused

Sakala
Copy
Skulptuurid Kondase keskuse näitusel on eripalgelised, alustades Voldemar Luhti kuulsatest hoburakenditest ja lõpetades soomlase Eino Viikilä keraamilise skulptuuriga "Poliitik".
Skulptuurid Kondase keskuse näitusel on eripalgelised, alustades Voldemar Luhti kuulsatest hoburakenditest ja lõpetades soomlase Eino Viikilä keraamilise skulptuuriga "Poliitik". Foto: Tiina Sarv

Kondase keskuses on kaks uut väljapanekut: tänavapoolses nurgasaalis näitab oma maale nimetuse "Põhisoontes" all Viljandist pärit Maris Siimer, keskmise saali on hõivanud muuseumi enda kogust pärit skulptuurid.

"Põhisoontes" koondab suuri abstraktseid maale, mille loomist on ajendanud armastus Põhja vastu. Pildid on ühtaegu õrnad ja jõulised. Vaatamata abstraktsusele on neis meeleolu, mis kõnetab ka inimest, kel erilist kunstikogemust pole.

Skulptuurid on eripalgelised, alustades Voldemar Luhti kuulsatest hoburakenditest ja lõpetades soomlase Eino Viikilä keraamilise skulptuuriga "Poliitik", kel on kõrvade asemele augud, kust tuul läbi vihiseb. Liigutav on Guido Lehise kollektsioon, mille ema kinkis pärast andeka poja varajast lahkumist muuseumile. Kokku on skulptuurinäitusel kümne autori tööd viiest riigist.

Endiselt on näha ka suuga maaliva Allar Taela helged pildid ja Katri Smitti omanäoline graafika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles