VASTULAUSE ⟩ Jürgen Ligi: Kremli mõjutustegevus saab toimida, sest ta on varjatud (1)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jürgen Ligi, riigikogu liige (Reformierakond).
Jürgen Ligi, riigikogu liige (Reformierakond). Foto: Remo Tõnismäe

EKRE tugev külg on muidugi võime ehmatada. Siiski võinuks eeldada, et haridus või informeeritus on viimased, milles neil tekib tahtmine mind rünnata.

Neil endil pole nimelt kahe kohaliku esinumbri kohta ette näidata ei ülikoole, vastutavaid ameteid ega juurdepääse varjatud dokumentidele, mida kõike on mul mitu. Ent võta näpust, just harimatuks Kalle Grünthal mind nimetab ning soovitab "enne plõksimist toimuvaga kurssi viia" (Sakala, 7. veebruar).

Olen kirjutanud Venemaa mõjutustegevusest, selle seosest Eesti ja sõjaga, sest olen pikalt, viimati riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni juhtides, jälginud selleteemalisi analüüse.

Lugemisoskus võiks poliitikul siiski sõnavõtusoovist kaugel ees olla. See, mida Grünthal nüüd salata püüab ja minu teadmatuse arvele kannab, polnudki minu tähelepanek, vaid viide rahvusvahelisele ajakirjandusuuringule, mis avaldati Eesti Ekspressis eelmise aasta 21. detsembril. Seal tehti kokkuvõte, kuidas Kremli sõnumite operatiivse vahendajana kerkib Eestis esile EKRE meedia ning nimeliselt võeti jutuks Jaak Madison ja Kalle Grünthal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles