Kristi Kangilaski "Hea tunne" valiti kauneimate lasteraamatute hulka

Sakala
Copy
Viie kauneima lasteraamatu žürii esimees Anne Pikkov kõneles, et visuaalne loojutustamine on maailmas aina suuremat kaalu omav nähtus.

"Omanäoline emotsionaalne ja kultuuriline intelligentsus, mida kunstnikud oma töösse toovad, on endiselt oluliseks teguriks kvaliteetsete lasteraamatute loomisel," arutles staažikas kujundaja Anne Pikkov, kelle sõnul ei saa unustada, et pildiraamatud on olulised lugude, väärtuste ja traditsioonide hoidjad. "Mõjusad ka mitmekesisuse ja empaatia vaatenurgast. Ilma nendeta on lastel vähem võimalusi õppida tundma erinevaid kultuure, kogemusi ja vaatenurki."
Viie kauneima lasteraamatu žürii esimees Anne Pikkov kõneles, et visuaalne loojutustamine on maailmas aina suuremat kaalu omav nähtus. "Omanäoline emotsionaalne ja kultuuriline intelligentsus, mida kunstnikud oma töösse toovad, on endiselt oluliseks teguriks kvaliteetsete lasteraamatute loomisel," arutles staažikas kujundaja Anne Pikkov, kelle sõnul ei saa unustada, et pildiraamatud on olulised lugude, väärtuste ja traditsioonide hoidjad. "Mõjusad ka mitmekesisuse ja empaatia vaatenurgast. Ilma nendeta on lastel vähem võimalusi õppida tundma erinevaid kultuure, kogemusi ja vaatenurki." Foto: Kuvatõmmis

Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis tehti reedel teatavaks 2022. aasta kauneimad Eesti raamatud. Kandidaate oli kokku 178 ning nende hulgast valiti välja 25 kauneimat Eesti raamatut ja viis kauneimat Eesti lasteraamatut.

Viljandi linnakunstniku Kristi Kangilaski lasteraamat "Hea tunne" pälvis Eesti kujundusgraafikute liidu eripreemia.

Kauneimate raamatute valimiseks oli moodustatud kaks žüriid. 25 kauneima Eesti raamatu konkursil osales 135 raamatut ja eraldi viie kauneima Eesti lasteraamatu kategoorias oli 43 teost. Kokku hinnati 178 teost 85 kirjastuselt.

Võitjate loetelu leiab Eesti rahvusraamatukogu veebist.  

Konkursside võidutöödest on veebruari lõpuni avatud näitus Tallinnas Solarise keskuse II korrusel Eesti rahvusraamatukogu Solarise saatkonna ees. Külalistel on võimalik hääletada neile enim meeldinud raamatu poolt. Hääletanute vahel loositakse välja raamatupoodide kinkekaardid. Oma arvamust saab avaldada ka suuremates Rahva Raamatu ja Apollo poodides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles