EKRE esinumber Jaak Madison: et viia elektri hinda mõistliku tasemeni, oleme valmis võtma ette vaidluse Euroopa Komisjoniga (1)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
EKRE esinumbri Jaak Madisoni arvates pole Eestil mõtet ega vajadust kliimamuutuste vastu võidelda, sest isegi kui kliimakatastroof on tulemas, oleks Eesti osa selles väga väike, ning seetõttu võib Eesti hakata põlevkivienergiat senisest rohkemgi tootma.
EKRE esinumbri Jaak Madisoni arvates pole Eestil mõtet ega vajadust kliimamuutuste vastu võidelda, sest isegi kui kliimakatastroof on tulemas, oleks Eesti osa selles väga väike, ning seetõttu võib Eesti hakata põlevkivienergiat senisest rohkemgi tootma. Foto: Elmo Riig

Riigikogu valimiste EKRE esinumber Järva- ja Viljandimaal, Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison leiab, et elektri hinna alandamiseks tuleks muu hulgas loobuda CO2 kvootidest. Tõenäoliselt tähendaks see kohtuvaidlust Euroopa Komisjoniga ja reeglite rikkumise eest määratavat trahvi, kuid suurema majanduskasvu lootuses oleks EKRE nõus seda riski kanda võtma.

Hoolimata vastuseisust rohepöördele, ühele Euroopa Liidu põhisuunale, ei näe Madison põhjust liidust lahkuda.

Jaak Madison, EKRE ridades kandideeriv Varro Vooglaid ütles Facebooki-postituses, et Eesti peaks suhteid Venemaaga parandama, ja EKRE esimees Martin Helme omakorda seda kommenteerides, et ei näe Vooglaiu sõnades midagi skandaalset. Kas teie arvates on võimalik Eesti ja Venemaa suhteid parandada? Ma räägin muidugi praegusest Venemaast, mitte teoreetilisest demokraatlikust tuleviku-Venemaast.

Tänasel päeval see ei ole meie kätes. Suhteid on võimalik parandada, kui emb-kumb pool muudab oma positsiooni. Kui Eesti peaks muutma oma positsiooni välis- ja kaitsepoliitikas või Venemaa oma poliitikat naabrite suhtes. Ma arvan, et Eesti ei peaks muutma oma välis- ja kaitsepoliitikat. Kui Venemaa juhtuks kunagi tulevikus muutma oma positsioone naabrite suhtes, siis loomulikult oleks võimalik suhete paranemine, aga ma arvan, et lähema 20–30 aasta jooksul on see suhteliselt keeruline.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles