Kultuuriakadeemia teeb Narvas keeleõppijatele moekooli

Priscilla Õmblus
Copy
Märtsis Ida-Virumaal tegutsema hakkav moekool "Moepööre" ühendab endas keeleõppe ja moekollektsiooni loomise.
Märtsis Ida-Virumaal tegutsema hakkav moekool "Moepööre" ühendab endas keeleõppe ja moekollektsiooni loomise. Foto: Getter Raiend

Märtsis alustab Ida-Virumaal Integratsiooni Sihtasutuse, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Estonian Fashion Festivali koostöös eesti keele õppijatele mõeldud tasuta moekool "Moepööre", kus luuakse tuntud moeloojate juhendamisel oma rõivakollektsioon ja praktiseeritakse eesti keelt.

"Moepöördega" tahetakse kaasata rohepöördest inspireeritud moeloomesse huvilisi eesti keele õppijate seast. Kursusest saab osa võtta kuni 40 eesti keele õppijat, kes soovivad end moemaailmas teostada: loomeinimesed, õmblushuvilised, stilistid, tudengid või alustavad ettevõtjad. Osalejatele tagatakse kõik vajalik jätkusuutliku moekollektsiooni loomiseks ning kõigil on võimalik võita ka 1000-eurone peaauhind.

"Unikaalne moekool viib kokku inimesed üle Eesti, et muuta rohepööre reaalsuseks. Oleme koondanud teadmisi ning kogemusi, kuidas muuta taaskasutust tavapäraseks. Ida-Virumaal on hakkajaid inimesi, kellel on reaalne vajadus, aga ka ajalooline oskus teha asju uutmoodi. Neid ühendades teemegi ühiselt soovitud pöörde," sõnas Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles