Politsei pöörab turvavarustuse kasutamisele erilist tähelepanu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algab turvavöö kinnitamise olulisust rõhutav kampaania.
Algab turvavöö kinnitamise olulisust rõhutav kampaania. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alanud nädalal pöörab politsei liiklusjärelevalvet tehes erilist tähelepanu turvavöö kasutamisele tagaistmel ning laste turvavarustusele.


Politse- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak märkis, et kuigi politsei kontrollib turvavarustuse kasutamist pidevalt, on sel nädalal erilise tähelepanu all laste turvavarustus ning turvavöö nõuetekohane kasutamine tagaistmel.

«Me ei vaata ainult, kas turvavöö on kinnitatud, vaid kontrollime ka selle õiget kasutamist,» ütles Tänak. Põhilised vead on tema sõnul turvavöö pingutamata, keerdu või valele kõrgusele jätmine. «Sageli ei pingutata turvavööd nõuetekohaselt just tagaistmel,» teatas Tänak. Sarnased probleemid on tema jutu järgi laste turvavarustuse kasutamisega.

Möödunud aasta sügisel avastas politsei samalaadse nädala käigus 423 turvavarustuse nõuete rikkumist, neist 17 juhul oli tegemist laste turvavarustusega. Mullu hukkus liikluses 11 sõidukijuhti ja viis kaasreisijat, kel polnud turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud.

Aasta esimese kahe kuuga on politsei registreerinud 2558 turvavarustuse nõuete rikkumist ning neist 268 korral oli juhi puhul tegu korduva rikkumisega, mille eest näeb seadus ette juba oluliselt karmima karistuse. Lapse ohutuse nõuete eiramisi on olnud 78.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles