PÕHJA-SAKALA ⟩ Vallavanem näeb päästerõngast ajakirjanduse vaigistamises (10)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala vallavanema Karel Tölbi arvates oleks vaja riiklikku kokkulepet, et ajakirjandus ei tülitaks paar aastat raskeid reforme tegevaid omavalitsusi ja annaks kriitika asemel hoopis tuge.
Põhja-Sakala vallavanema Karel Tölbi arvates oleks vaja riiklikku kokkulepet, et ajakirjandus ei tülitaks paar aastat raskeid reforme tegevaid omavalitsusi ja annaks kriitika asemel hoopis tuge. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala valla raskustest päästmiseks oleks vallavanema hinnangul vaja riiklikku kokkulepet, et ajakirjandus ei tüütaks paar aastat omavalitsuste poliitikuid, ja selle aja sees saaks ära teha rasked reformid.

Sellise mõtte käis Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp välja esmaspäeval riigikogu erikomisjoni istungil, millel arutati finantsraskustesse sattunud omavalitsuste tulevikku. «Mis oleks suurim abi, mida riik teha saaks?» arutles Tölp istungil. Ta tõi paralleeli Ukraina sõjaga, kus tema arvates on Eestis justkui riiklikult kokku lepitud, et pool on valitud ja artikleid kirjutatakse Ukrainat toetavalt. Sama suhtumist ootab ta omavalitsuste teemal.

«Ootus, mis oleks, on see, et riiklikult lepitakse kokku, et ajakirjandus ei tüüta kaks aastat omavalitsusi. Volikogusid, volikogude juhte, vallavanemaid. Teeme need rasked reformid ära. Neid asutusi ja asju ongi liiga palju,» sõnas ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles