Järveotsale kerkis kodune koogivabrik

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kondiitrile paistab, et veganitordid on tõusev trend. Selle veganišokolaaditordi tegemiseks läks näiteks vaja avokaadosid, pähkleid, datleid ja toorkakaod.
Kondiitrile paistab, et veganitordid on tõusev trend. Selle veganišokolaaditordi tegemiseks läks näiteks vaja avokaadosid, pähkleid, datleid ja toorkakaod. Foto: Marko Saarm

«Tegin ühe tordikese ka,» lausus Riin Heinsaar oma koduköögis. Kuigi see kõlas, nagu oleks midagi kärmelt valmis visatud, nägi lauale pandud veganišokolaadikook välja kui tõeline tordimodell.

Pikalt Pärnus kokaametit pidanud ja sekka ka kondiitritooteid valmistanud Riin Heinsaar kolis perega Viljandisse Järve­otsale peaaegu kaks aastat tagasi. Tööd leidis ta kondiitri­äris, kuid sisimas oli soov midagi ise ette võtta. «Seal teed ikkagi selle järgi, mis teha on vaja, aga mul oli tunne, et tahaks oma asja ajada.»

Kui tööleping lõppes, haaraski ta võimalusest kinni. Möödunud suvel asutas ta ühes elukaaslasega osaühingu Riinu Kohvik ning hakkas nüüd Riinu nime all kodus tellimuse peale torte ja muud söögipoolist valmistama. Ise ütleb ta enda kohta vabakutseline torditegija, kokkaja ja retseptide looja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles