Vabad jahipiirkonnad ootavad huvilisi

Sakala
Copy
Eestis on kokku 328 jahipiirkonda.
Eestis on kokku 328 jahipiirkonda. Foto: Marko Saarm

Eesti 328 jahipiirkonnast jäi 17-l kasutusõiguse luba pikendamata ning need ootavad uusi huvilisi.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk ütles pressiteate vahendusel, et taotlused jäid tegemata erinevatel põhjustel, näiteks polnud soovi või ei saadud jahindusnõukogu heakskiitu. Kahel juhul neist ei esitatud jahipiirkonna kasutusõiguse loa pikendamise taotlust keskkonnaametile jahiseadusega määratud tähtajaks, milleks oli eelmise aasta 30. november.

17 jahipiirkonna kasutusõiguse load kehtivad tänavu 31. maini. Et jahipiirkonnad ei jääks pärast kasutusõiguse loa kehtivuse lõppu omanikuta ja kasutuseta, on keskkonnaamet alustanud lubade taotluste vastuvõttu uue kasutaja leidmiseks.

Seda luba on õigus saada Eestis registreeritud juriidilisel isikul või riigiasutusel tingimusel, et taotlejal on samas jahipiirkonnas kinnisasi ehk maa või vähemalt kirjalik kokkulepe ühe sama jahipiirkonna maaomanikuga jahi korraldamiseks tema maal. Konkureerivate taotlustega aladel loeb see, kellel on rohkem maaomanike kooskõlastusi.

Taotlusi saab esitada 17 jahipiirkonnale viies maakonnas: Harju, Lääne, Pärnu, Valga ja Viljandi maakonnas.

Jahipiirkonnad on näha keskkonnaportaalis. Jahipiirkondadest ja jahindusnõukogudest saab rohkem lugeda keskkonnaameti koduleheküljelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles