Linnavalitsus ootab ühistutelt hoovikorrastamise toetuse taotlusi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Lennuki tänav 3 korteriühistu oli ainus, kes möödunud taotlusvoorus toetust küsis ja sai. Saadud toetuse eest ehitati maa-alused prügikogumismahutid.
Lennuki tänav 3 korteriühistu oli ainus, kes möödunud taotlusvoorus toetust küsis ja sai. Saadud toetuse eest ehitati maa-alused prügikogumismahutid. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus andis teada, et korteriühistud on oodatud linnalt hoovide ja haljasalade korrastamise toetust taotlema. Üht korteriühistut toetatakse kuni 10 000 euroga, ühisavalduse esitamise korral võib aga toetust rohkemgi saada.

Toetust saavad linnavalitsuse saadetud pressiteate kohaselt taotleda Viljandi nelja või enama korteriga ühistud või ka mitu ühistut koos. Toetuse suurus on kuni 30 protsenti kavandatava tegevuse kogumaksumusest koos käibemaksuga, kuid mitte rohkem kui 10 000 eurot ühele taotlejale või või 30 000 eurot ühistaotlejatele.

Toetust on võimalik saada näiteks teede ja parkimisplatside, mängu- või spordiväljakute, haljasalade ja parkide, nõuetekohaste prügi kogumise kohtade, varjualuste ja hoiuruumide ning elektriautode laadimiskohtade või selleks vajalike taristute ja terviklahenduste rajamiseks, laiendamiseks või parandamiseks. Sealhulgas on võimalik toetust saada nimetatud töödega seotud projekteerimiseks.

Esimest korda sai sellist toetust taotleda eelmisel aastal. Siis oli ainus taotleja Lennuki tänav 3 korteriühistu, kes soovis raha parkla ja maa-aluste prügikogumismahutite jaoks. Toetuse saamise järel loobus ühistu parkla rajamisest ja soetas vaid maa-alused prügimahutid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles