Viljandi Akna ja Ukse töötajate arv väheneb, sest ettevõte asendab töötajad seadmetega

Koit Meres
, ajakirjanik
Copy
Viljandi suurim tööandja on poole aasta jooksul vähendanud töötajaskonda 84 inimese võrra.
Viljandi suurim tööandja on poole aasta jooksul vähendanud töötajaskonda 84 inimese võrra. Foto: Elmo Riig

Viljandi suurima tööandja Viljandi Akna ja Ukse töötajate hulk on poole aastaga vähenenud 84 inimese võrra ning ettevõtte tegevjuhi sõnul pole see seotud majanduslanguse, vaid tootmise automatiseerimisega.

«Meie töötajate arvu vähenemine möödunud aasta teisel poolel on täiesti normaalne,» selgitas Viljandi Akna ja Ukse tegevdirektor Jaanus Aal. «Turg ja seega ka tootmine on tsüklilise iseloomuga ja talviti on ikka vähem tellimusi.»

Küsimusele, kas suvel võiks tootmine taas suureneda, vastas Aal, et seda ta praegu öelda ei oska. Küll aga kinnitas ta, et firma on tellimuste lisandumiseks valmis.

Viljandi Akna ja Ukse müük sõltub suures osas Skandinaavia nõudlusest, sest suurema osa toodangust müüb ettevõte sinna. Tootmine käib Aali sõnul pidevalt ning lisaks tellimustele toodetakse lattu, et olla valmis tellimuste mahu järsuks suurenemiseks.

Aal rääkis, et kui võrrelda paari viimast aastat, siis ettevõttes ei ole vaja samasuguse mahu tootmiseks sedavõrd palju inimesi kui varem. Aasta viimasel päeval töötas Viljandi Aknas ja Ukses Krediidiinfo andmetel 616 inimest, aasta keskel oli seal aga ametis 700 töötajat. «Automatiseerime pidevalt,» lausus ta ja lisas, et tehaste uuendamise otsused ei ole kuidagi seotud praeguse majandusolukorraga, sest need võetakse vastu kolm kuni neli aastat varem.

«Teisiti see ei olekski võimalik: ka tööpinkide tellimisel on pikad järjekorrad,» sõnas Aal ja lisas, et energia kokkuhoiu meetmeid rakendati kiirkorras. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles