Küttearved püstitasid veebruaris rekordi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi soojatootja ESRO katlamaja töötas veebruari alguses täisvõimsusega.
Viljandi soojatootja ESRO katlamaja töötas veebruari alguses täisvõimsusega. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eelmisel nädalal jõudsid kortermajades elavate inimesteni küttearved, mis külma veebruari ja üha kerkivate soojahindade tõttu olid läbi aegade kõrgeimad.

Näiteks Viljandis tuli 50ruutmeetrise korteri soojana hoidmise eest maksta keskmiselt sada eurot.

Samal ajal jätkab sooja hind tõusmist. Näiteks Eesti kallimate piirkondade hulka kuuluvates Vana-Võidus ja Abja-Paluojal tõuseb megavatt-tunni hind konkurentsiameti loal veelgi.

Kui praegu maksab megavatt-tund Vana-Võidus 98 ja Abja-Paluojal 96,73 eurot, siis soojafirma Avoterm on teatanud, et ei tule selle hinnaga välja. Konkurentsiameti loal tõuseb Vana-Võidus nüüd hind 100,8 euroni ja ja Abja-Paluojal 99,4 euroni. Võrdluseks: Viljandis küsitakse megavatt-tunni eest 70,49 ja Karksi-Nuias 65,32 eurot.

Küttehindadest ja -arvetest kirjutamiseks vajab «Sakala» lugejate abi. Kirjutage artikli kommentaariumisse või saatke toimetuse vihjemeilile kiri, kui palju teie küttearve oli, kui suur on köetav pind ning kus te elate. Toimetusega saab ühendust ka telefonil 433 0042.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles