Arkaadia aia valgusnäitus avab festivali "Viljandi tuled"

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Hetk mulluselt visuaalkunstifestivalilt "Viljandi tuled". Tänavuse festivali tuled valgustavad eelkõige õueruumi.
Hetk mulluselt visuaalkunstifestivalilt "Viljandi tuled". Tänavuse festivali tuled valgustavad eelkõige õueruumi. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeval avati Viljandi südalinnas Arkaadia aias Kerttu Kruusla valgusmaalingute portreenäitus ning ühtlasi valgusfestival "Viljandi tuled", mille põhisündmused leiavad aset sel nädalavahetusel.

Tänavune festival erineb mullusest ennekõike seetõttu, et suurem osa valgusmänge on õues. Festivali peakorraldaja Kaisa Ailt soovitab soojalt riietuda, et kõigest mõnusalt osa võtta.

Kõige rohkem valgust ja värvi koondub tänavusel festivalil Valuoja orgu, kus saab näha valguskunstnik Martin Makarevitši installatsiooni ja kuulda Argo Valsi helikujundust. Valgus- ja heliinstallatsioone loovad ka Rene Liivamägi ja Lauri Lüdimois ning Viljandi kunstikooli õpilased ja õpetajad korraldavad mitmel pool linnas ootamatuid valgusvaatemänge.

Viiratsisse viivas jalakäijate tunnelis esitab omaloomingut Adeele Jaago ning tantsukunsti tutvustavad Johanna Anett Toomel, Helle Mari Toomel ja Katrin Kubber Lemoot kompaniist. Kogukonnakino näitab reede õhtul majaseinale 1932. aastal vändatud õudusfilmi "Vampyr".

Laupäeval kell 18 saab oma joonistustarvetega minna Pööningule "Drink & Draw" üritusle, et vabas vormis inimfiguuri visandada. Juhendaja Toon Vugts võtab samuti joonistustarbeid kaasa, kui puudus peaks tekkima.

Tänavuse festivali muusikalist külge on nimetatud särisevaks. Hiphop- ja elektronmuusika õhtud on kavas Viljandi järve ääres Bangalos ja Tartu tänaval Pööningul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles