Vabaduse platsil näeb laulupeorongkäike

Margus Haav
, reporter
Copy
Laulupeonäitusega saab Viljandis Vabaduse platsil tutvuda märtsikuu lõpuni.
Laulupeonäitusega saab Viljandis Vabaduse platsil tutvuda märtsikuu lõpuni. Foto: Margus Haav

Viljandis Vabaduse platsil ootab vaatajaid suur näitus "Laulupeo teekond läbi aegade", millel saab näha üldlaulupeo rongkäikude fotosid aastatest 1896–2014.

Näitus koosneb 72 suuremõõtmelisest tahvlist, millel on koos tekstiga pildid Tallinnas aegade jooksul peetud üldlaulu- ja tantsupidude rongkäikudest. Esimest korda eksponeeriti seda 2019. aastal Tallinnas Vabaduse väljakul. Alates möödunud aasta jaanuarist on see liikunud mööda maakondi ning seda on eksponeeritud keskväljakutel.

"Oluline on see, et vaatamata riigikorrale ajaksime ikka oma asja, oma Eesti ja eestlaste asja. Näitus on kulgenud esialgu Lõuna-Eestis ning liigub nüüd tasapisi põhja poole. See on inimestele vaatamiseks olnud Tõrvas, Otepääl, Võrus, Põlvas, Elvas ning nüüd saab seda uudistada Viljandis," ütles eesti rahvakultuuri keskuse direktor Kalle Vister.

Näitusega on võimalik tutvuda märtsi lõpuni, siis liigub see edasi järgmisse peatuspaika Pärnusse.


Fotosid eksponeerib eesti rahvakultuuri keskus koos tantsupeomuuseumiga. Näituse koostas ajaloolane Jaak Juske koostöös fotomuuseumi ning Tallinna kultuuri- ja spordiametiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles