Programmi kolimine tõi raamatukogudele juurde sadu võlglasi

Margus Haav
, reporter
Copy
Üleriigiline tõrge raamatukogude laenutussüsteemis tekitas sadu võlglasi. Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi soovitab raamatusõpradel oma lugejakonto seis kindlasti üle vaadata.
 
 
Üleriigiline tõrge raamatukogude laenutussüsteemis tekitas sadu võlglasi. Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi soovitab raamatusõpradel oma lugejakonto seis kindlasti üle vaadata.    Foto: Elmo Riig

Raamatukogu programmi Urram tõrgete tõttu oli raamatukogudes ja lugejaportaalis lugeja.ee raamatukogude teenindus üle Eesti häiritud ligi kolm nädalat. Selle tulemusena tekkis ainult Viljandi linnaraamatukogul juurde üle poole tuhande võlglase.

Programmi tõrgete ajal olid umbes nädala jooksul häiritud raamatute laenamine, broneerimine ja tagastustähtaja pikendamine. Raamatukogud töötasid samal ajal muidugi edasi ja raamatuid sai tagastada, lugeda ajalehti ja ajakirju, kasutada internetti ja arvuteid. Raamatuid sai laenutada, aga selleks tuli varuda kannatust, sest programm töötas väga aeglaselt või vajas taaskäivitamist.

Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi ütles, et programmi häired tekitasid paljudele peavalu. Süsteem hakkas uuel platvormil tööle 14. jaanuaril ning mured tekkisid sellest, et see ei käivitunud tõrgeteta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles