Viljandi valla aasta tegu tehti Raassillal

Sakala
Copy
Viljandi valla aasta teo tiitli pälvis Raassilla moto- ja vabaajakeskuse arendamine, mis kogus rahvahääletusel ülekaalukalt 126 häält.
Viljandi valla aasta teo tiitli pälvis Raassilla moto- ja vabaajakeskuse arendamine, mis kogus rahvahääletusel ülekaalukalt 126 häält. Foto: Erakogu

Viljandi valla aasta tegu 2022 on Raassilla moto- ja vabaajakeskuse arendamine. Rahvusvahelistele nõuetele vastav motokeskus hakkas kerkima tänavu kevadel ning valmi sai see oktoobris.

Viljandi vald selgitab igal aastal välja aasta teo. Inimesed seavad üles kandidaadid ning neist enam esitatud lähevad rahvahääletusele. Tänavu esitati kümme kandidaati ning rahvas valis valla aasta teoks ülekaalukalt Raassilla moto- ja vabaajakeskuse arendamise.

Kümne nominendi poolt anti 513 häält ja esikohta võtnud Raassilla kogus neid ülekaalukalt 126. Teiseks tulnud Adelli heategevuslik jätsijaam Ukraina toetuseks sai 74 ja kolmandaks platseerunud Päri küla mänguväljaku valmimine 66 häält.

Raassilla mootorispordikompleksi ümberehitustööd algasid möödunud aasta 24. mail ning nüüdseks on saanud üsna tüüpilisest rahvakrossirajast tänapäevane rallikrossirada pikkusega 980 meetrit ning minimaalse laiusega 10 meetrit. Raassilla motokeskus vastab rahvusvahelistele nõuetele ning seega on lähiajal sinna oodata ka rahvusvahelist tähelepanu suurvõistluste näol.

Raassilla moto- ja vabaajakeskuse eestvedaja Peeter Peek oli tänulik vallarahvale toetuse eest ning lubas nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi vaatemängulisi võistlusi. "Oleme seitse aastat pingutanud selle nimel, et Raassillale valmiks rahvusvahelise autospordiliidu FIA nõuetele vastav keskus, kus saab korraldada rallikrossi-, supermoto- ja driftivõistlusi. Suve teisest poolest alates saab seal sõita ka hobikardiga," ütles ta ja lausus, et suur töö on tehtud tänu Euroopa regionaalarengu fondi ja valla toetusele ning ka esimesed võistlused edukalt peetud. Ühtlasi soovitas ta tulevasi võistlus kõigil oma silmaga kaema tulla.

Viljandi vallavanema Alar Karu sõnul tahab vald kaasata vallaga seotud tegevuste juures võimalikult palju oma kodanikke. "Meie suurim vara on meie valla elanik ja õnneks on meil tublisti vedanud, sest aktiivseid kaasamõtlejaid on meil palju," lausus ta. Karu lisas, et samuti näitab aasta teo konkurss, et Viljandi vallas kordasaadetud aasta tiitli väärilisi tegusid on palju ning teisalt inimesed tõesti soovivad kaasa rääkida.

Viljandi valla aasta teo tiitel antakse kätte 6. veebruaril Raassilla moto- ja vabaajakeskuses. 

2021. aastal pälvis rahvahääletusel Viljandi valla aasta teo tiitli populaarne kalakohvik Võrtsu Sahver.

TULEMUSED

Viljandi valla aasta teo rahvahääletuse paremusjärjestus.

• Raassilla moto- ja vabaajakeskuse arendamine – 126 häält

• Adelli heategevuslik jätsijaam Ukraina toetuseks – 74 häält

• Päri küla mänguväljaku valmimine – 66 häält

• Veebatuut Holstre järvel – 62 häält

• Lastekaitsepäeva tähistamine Kärstnas – 52 häält

• Kolga-Jaani lapsed said ujulaga lasteaia – 49 häält

• Mari Raamoti 150. aastapäevaks paigaldatud pink tema kodukohta Kitsi külla Tamme tallu – 33 häält

• Kolga-Jaani spordihoone renoveerimine – 22 häält

• Viiratsis uute lasteaiaruumide avamine kahe lasteaiarühma tarvis 21 – häält

• Mäeltküla tööstuspark – 8 häält

Allikas: Viljandi vallavalitsus 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles