Mulgi vald jagas kultuuripreemiaid

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Mulgi valla Linaõie pälvis oma elu puhkpillimuusikale pühendanud Iivo Hakkaja.
Mulgi valla Linaõie pälvis oma elu puhkpillimuusikale pühendanud Iivo Hakkaja. Foto: Taavi Bergmann

Esimese Mulgi valla Linaõie auhinna pälvis kauaaegne orkestrijuht ja puhkpilliõpetaja Iivo Hakkaja.

Esimese Mulgi valla Linaõie auhinna pälvis kauaaegne orkestrijuht ja puhkpilliõpetaja Iivo Hakkaja.

Eile Karksi-Nuia kultuurikeskuses esimest korda peetud Linaõiepeo esimesed muusikapalad kõlasid Mõisaküla bigbändilt. Seejärel esinesid valla koorid, ansamblid ja tantsurühmad ning kontserdi järel andsid Mulgi vallavanem Imre Jugomäe, volikogu esimees Arvo Maling ja valla kultuurikoordinaator Laine Pedaja laureaatidele tunnustuse. Loomingulise tegevuse, kultuuritöö korraldamise ja kultuuri propageerimise eest pälvisid preemia ja tänukirja Abja VOU tantsutruppide juhendaja Elle Agar, kammerkoor Kungla ja tantsurühm Samm Sassis.

Kammerkoori Kungla dirigent Kadi Kask tänas autasu vastu võttes lauljaid ja tõdes, et kooriproov toredate lauljatega on justkui omamoodi väsimusevastane teraapia.

Mullu 15. tegevusaastat tähistanud tantsurühma Samm Sassis juhendaja Birgit Kruuse lausus tunnustust vastu võttes, et oluline on tegelda sellega, mida armastad, ja teha seda inimestega, keda armastad.

Mulgi valla kõrgeim kultuurivaldkonna autasu Linaõis antakse isikule, kelle töö ja saavutused on oluliselt kaasa aidanud kultuuriväärtuste loomisele, hoidmisele ja edasikandmisele oma vallas vähemalt 15 aastat. Linaõiega kaasnevad preemia, tänukiri ja ehtekunstnik Helen Sanga valmistatud hõbesõlg, millel ilutseb neli linaõit.

Iivo Hakkaja väljakuulutamise järel tõusid inimesed marulise aplausi saatel saalis austuse märgiks püsti. 35 aastat Mõisakülas orkestrit juhtinud ja puhkpilli õpetanud ning sel kuul 85. sünnipäeva tähistav Iivo Hakkaja tänas heldinult meelespidamise eest.

Kauaaegne rahvatantsujuht Lille-Astra Arraste tundis rõõmu, et Mulgi vallas hinnatakse eesti kultuuri hoidvate inimeste tööd ja aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles