Parempoolsete esinumber Priit Põllumäe: mina ei taha oma lastele võlgades riiki pärandada

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Parempoolsete esinumber Viljandi- ja Järvamaa ringkonnas on Priit Põllumäe, kelle hinnangul pole parempoolsusest Eesti poliitmaastikul suurt midagi järele jäänud.
Parempoolsete esinumber Viljandi- ja Järvamaa ringkonnas on Priit Põllumäe, kelle hinnangul pole parempoolsusest Eesti poliitmaastikul suurt midagi järele jäänud. Foto: Marko Saarm

Vast loodud erakonna Parempoolsed Viljandi- ja Järvamaa piirkonna esinumbri Priit Põllumäe sõnutsi on Parempoolsed tulnud Eesti poliitikamaastikule täitma maailmavaatelist lünka. Ta leiab, et teised ennast parempoolseks nimetavad erakonnad on kaldunud vasakule ning keskenduvad jõukuse ja hüvede loomise asemel rahakülvile, kuid enne raha laialijagamist peaks saavutama selle, et oleks, mida jagada, ja vaatama hoolikalt, kellele jagada.

Priit Põllumäe, erinevalt teistest esinumbritest olete teie enamikule inimestele üsna tundmatu, seega tuleb alustada tutvustusvoorust. Internet kõneleb, et olete täitsa Viljandimaa poiss.

Minu koolipõlv ja noorus on olnud seotud Viljandi ja Viljandimaaga ning siin on ka minu juured – sügaval Mulgimaal. Pärast gümnaasiumi seisin valiku ees, mida edasi teha. Kaalusin ajaloo ja metsanduse vahel, lõpuks jäi peale see, et olen ... selline maapoiss.

Vabad hetked ja koolivaheajad veetsin ikkagi isakodus praeguses Mulgi vallas. Armastus looduse ja keskkonna vastu saigi sealt alguse – veetsin tõesti tunde sihitult metsades uidates. See saigi määravaks: läksin Tartusse, astusin toonasesse Eesti põllumajandusülikooli. Pärast magistrikraadi saamist metsanduses olin pool aastat Brüsselis Euroopa metsaomanike organisatsiooni juures praktikant ning tegin seejuures distantsilt kaugõppes doktorantuuri aineid. Seejärel tulin tagasi ning asusingi ülikoolis tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles