Linnas on sõimerühma koha ootel erakordselt palju lapsi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kuigi Viljandis on alati olnud väike sõimekohtade defitsiit, on praegune järjekord veninud üle mitme aasta pikimaks ning nii mõnigi sõimerühmaealine laps kiirelt endale kohta linna lasteaias ei leia.
Kuigi Viljandis on alati olnud väike sõimekohtade defitsiit, on praegune järjekord veninud üle mitme aasta pikimaks ning nii mõnigi sõimerühmaealine laps kiirelt endale kohta linna lasteaias ei leia. Foto: Marko Saarm

Jaanuari lõpus saatsid Viljandi linnavalitsusse ühiskirja lapsevanemad, kelle sõimeealistele lastele pole lasteaiakohta, kuigi seaduse järgi peab omavalitsus selle lapsele tagama 18. elukuust. Paarikümne pere mure lahendamiseks kiiret lahendust pole.

«Jälgime pidevalt kohakasutust ja täidame vabanevaid kohti,» lausus Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Tiivi Tiido ning lisas, et võimaluse korral püütakse rühma koosseisu kujundada vanuse järgi. Linn on pöördunud hoolekogude poole, kelle nõusoleku korral võib rühmas olevate laste arvu kahe võrra suurendada, kui selleks on sobivad tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles