Nädal aega Tais teadmata kadunud olnud Viljandi meest vedas tervis alt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
24. jaanuaril läks Tais Pattayas kaduma Viljandi mees Heino Lään. Nädal hiljem leiti ta üles.
24. jaanuaril läks Tais Pattayas kaduma Viljandi mees Heino Lään. Nädal hiljem leiti ta üles. Foto: Erakogu

Nädal aega Tais kadunud olnud Viljandi mees leiti esmaspäeval elusa ja peaaegu tervena. Pidude mekana tuntud piirkonnas oli viljandlast tervis alt vedanud, aga üksinda olles oli tal raske abi leida.

"Heino loo moraal peitub selles, et ta otsustas oma reisikaaslastest eraldi jääda omapäi seiklema Tai pidude mekasse Pattayasse," kirjutas otsinguid Eestist korraldanud Heino Lääne õde Eret oma sotsiaalmeediakontol. "Ja sellises melus võib juhtuda kõiksugust."

Kui esmaspäeval tuli info Heino Lääne leidmise kohta, oli ta kohalike politseinike järelevalve all ning toimetati haiglasse. Esialgsetel andmetel midagi eluohtlikku tervisega ei ole.

Enne kadumajäämist oli ta otsustanud oma reisikaaslastest eralduda ja omaette edasi tegutseda.

"Aga selle loo juures on oluline märkida, et ka Taimaal leidub igas linnas eestlane, kellele hädas loota," kirjutas kadunud olnud mehe õde. "Täpselt nii juhtuski. Keegi tundis kedagi, nagu ikka eestlastele omane."

Õde tänas eraldi Tais elavat Reimo Meijelit, keda ta venna kaitseingliks nimetas. Meijel oli võtnud oma töö kõrvalt aega, et kadunud viljandlast otsida ja aidata, ning seda tulemuslikult. Ka Heino reisikaaslased otsustasid naasta Pattayasse, et otsingutes kaasa lüüa.

"Kõige olulisem on, et Heino on üles leitud. Oluline on ka see, et endiselt on reisimine Tai kuningriiki turvaline, ent nagu iga teise turismi sihtkohaga, vajab selline tegevus korralikku planeerimist. Veelgi olulisem – häid reisikaaslasi, kes hädas aitavad," kirjutas õde.

Ta lisas, et antud lugu oli õnneliku lõpuga, aga õpetlik. "Valmistuge sellisteks olukordadeks, võimalusel reisige tuttavate seltskonnas. Kui leiate end hädas, ärge kartke küsida abi. Arvestage, et teistes riikides võivad olla probleemide lahendamiseks teistsugused kombed. Lähedastele oluline – tegutsege – ja tehke seda kohe. Headus ei ole kusagile kadunud," lisas nädal aega kadunud olnud mehe õde.

Eraldi tänas ta ka Eesti politseid ja Viljandi politseijuhti Margus Sassi, kes aitas läbi analüüsida võimalikud riskistsenaariumid. "Suure südamega inimesed need meie politseitöötajad," kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles