KIRJANDUSE PÄEV Ugala teatripere jagab kirjanduspäeval lugemissoovitusi

Priscilla Õmblus
Copy
Ugala teatris tähistatakse Eesti kirjanduse päeva lugemissoovitusi jagades. Fotol on Ugala teatri dramaturg Liis Aedma raamatuga "Ja kui teile siin ei meeldi...", mille autorid on Mihkel ja Tanel Tiks.
Ugala teatris tähistatakse Eesti kirjanduse päeva lugemissoovitusi jagades. Fotol on Ugala teatri dramaturg Liis Aedma raamatuga "Ja kui teile siin ei meeldi...", mille autorid on Mihkel ja Tanel Tiks. Foto: Silver Kaljula

Täna tähistatakse esimest korda eesti kirjanduse päeva ja seda lipupäevana. Eesti kirjanduse päevaga soovitakse väärtustada kirjanduse tüvitekste ning pöörata tähelepanu tänapäeva kirjandusele ja kirjanike rollile Eesti kultuuris ning ühiskonnas. Seda kaunist päeva tähistatakse ka Ugala teatris.

Sel puhul jagavad oma lugemissoovitusi Ugala loominguline juht Tanel Jonas, dramaturg Liis Aedmaa ning lavastajad Andres Noormets, Taago Tubin ja Ringo Ramul.

Tanel Jonas soovitab Jaak Urmeti teost "Andres, Pearu, Vargamäe. Tõde ja õigus päriselu". "Kui te olete ihanud heita pilku tüviteksti lavatagusesse maailma, siis see on õige raamat. Saate teada, kes oli Vargamäe Andrese prototüüp ja kas Polla käis ka tegelikult teispere akende all kükitamas. Väga naksakas retk "Tõe ja õiguse" esimese osa reaalsest elust pärit algmaterjalide ja inimeste juurde," rääkis Jonas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles